5 series om in de reisstemming te komen

geschreven door Pim op

Op de vrijdagavonden, na een werkweek in ons koude kikkerlandje, met niet direct een reisbestemming in het vooruitzicht, maar wel een lekker weekend, kijken we graag een serie op de bank. Natuurlijk moet dat wel een beetje met reizen te maken hebben. Dit zijn onze favoriete vijf series om in de reisstemming te komen!

Expeditie Poolcirkel

Omdat we wel IJsland op de agenda hebben staan, volgen we Expeditie Poolcirkel. Dit seizoen speelt zich af in IJsland en alleen voor de beelden van dit veelbelovende land kijken we al de afleveringen. Ruige uitdagingen moeten de deelnemers tot het uiterste dwingen in een strijd om de winst. Maar er is ook veel plezier, vooral met het droge commentaar van John de Wolf, maar ook om het doorzettingsvermogen van de topsporters onder de deelnemers.

3opReis

Een favoriet al voor onze reis, omdat 3opReis ook erg informatief is. Daar hebben we nog eens wat aan, op zoek naar inspiratie, maar ook op zoek naar praktische tips. We kijken regelmatig wat we tot voor kort ‘een Floortje’ noemden. Door haar andere series en steeds meer verschillende presentatoren in het programma wordt het weer een beetje meer 3opReis, maar onze favoriete stukken blijven de grote reizen van Floortje, zoals die vanaf Rotterdam naar Alaska, zonder te vliegen!

SurvivorMan

Filmapparatuur en een man in de natuur, dat is het recept voor SurvivorMan, een serie waarin Les Stroud zich meet aan de natuur, gewoonlijk in een week waarin hij er alleen voor staat. Hij is een survival expert en legt zijn belevingen zo goed mogelijk vast, terwijl hij worstelt met de realiteit van overleven in de wildernis. Daarbij probeert hij ook nog een beetje educatief te zijn, maar het best blijven de beelden hangen van Les die weer eens zoiets als een levende schorpioen oppeuzelt voor de camera.

Floortje naar het einde van de wereld

Het lijkt erop dat Floortje minder vaak een vrijdagavond op de bank besteed. Naast 3opReis gaat ze in haar nieuwste series naar afgelegen plaatsen over de hele wereld. Het liefst zien we plekken waar het leven compleet anders is dan we gewend zijn. Niet alle afleveringen zijn even spectaculair, maar er zitten een paar plekken tussen waar het wel heel bijzonder is om te leven. Bijvoorbeeld op de Faeröer eilanden, waar we toevallig ook heen willen!

BBC Earth

Fantastische plaatsen op de wereld, zijn met veel geduld vastgelegd door de teams van de BBC. Meer dan series zijn dit documentaires van de hoogste kwaliteit. Zelfs als je ze niet gekeken hebt, dan heb je waarschijnlijk wel beelden gezien die gemaakt zijn op de uitgebreide expedities van de BBC. Genieten! Onze inspiratie om de grotten van Mulu eens zelf te gaan bekijken.

Welke series over reizen kijk jij graag?

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.