Abel Tasman National Park

geschreven door Jiska op

Mooie stranden, blauwe zee en groene bossen en dat allemaal op dezelfde vierkante kilometer. Het Abel Tasman National Park, het kleinste nationale park van Nieuw Zeeland, heeft het allemaal.

In Abel Tasman National Park kun je wandelen, kayakken of lekker relaxen op het strand. Wanneer je voor je wandelschoenen kiest, kun je één van de ‘great walks’ lopen. De Abel Tasman Coast Track is 51 kilometer lang en brengt je over het strand en door de bossen. Wanneer je voor de peddels kiest, zijn er veel mogelijkheden. Je kunt een dag kayakken, maar ook 2 dagen of meer met overnachtingen op een camping. Wij kozen voor geen van beide, maar hebben toch heerlijk genoten van Abel Tasman.

We rijden via een mooie kronkelende weg naar Takaka om vervolgens naar Totaranui Campground af te slaan. Onderweg hebben prachtig uitzicht over de Tasman Bay en Abel Tasman National Park.

We genieten op de camping, die aan de kust ligt, van de ruimte en koken wederom op een kampvuurtje. Ook deze avond ontbreken de marshmallows niet, smullen dus :).

De volgende dag maken we een wandeling door de bossen. We klimmen via de Headland Track over de klif heen om vervolgens naar het strand van Anapai te lopen. Onderweg hebben we af en toe mooi uitzicht over de kust.

Anapai is een van de prachtige baaien die het park zo populair maken. Hoge rotsen bedekt met bomen, geel strand en blauw water; een mooi plaatje! We nemen een duik in het heldere water wat een tikkeltje koud blijkt en warmen weer lekker op in de zon op het strand. Al kletsend op de terugweg halen een aantal wandelaars ons in die de ferry willen halen. Deze en een watertaxi kunnen je op verschillende plekken langs de kust afzetten. Wij lopen lekker door naar Lizzie om vervolgens door te rijden naar een andere camping (een stuk goedkoper) binnen Abel Tasman National Park. Hier staan we met onze camper naast een bos en tussen droge gele grasvelden waar schapen staan te grazen. Hier geen vuurtje dus, maar gewoon lekker koken op het gasstel.

We zijn in totaal 2 nachten in Abel Tasman geweest en al is dat wat kort, we hebben niet minder genoten van de prachtige natuur. De vele baaien, het strand, de campings en de wandelingen maken het ook goed mogelijk om langer van dit mooie park te genieten, maar wij gaan door richting de boot in Picton om al het moois op het Noordereiland te gaan verkennen.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

  Niek
  24 mrt 2014

  T zijn wederom weer brilliant pics!!
  Schitterend 😛

  Niek.

  Janneke
  31 mrt 2014

  Pffff.. ben een beetje jullie verhalen aan het bijlezen, maar ik had niet verwacht dat Nieuw Zeeland zo divers landschap zou hebben en zo bizar mooi.
  Wow zeg!

   Pim
   31 mrt 2014

   Gaaf hè! Onwerkelijk land. Je broer gaat zich er vast ook vermaken 🙂

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.