Actief in Vang Vieng

geschreven door Jiska op

De omgeving bij Vang Vieng, in het noorden van Laos, biedt veel mogelijkheden om een aantal dagen actief bezig te zijn. Het dorpje staat bekend om het tuben over de Nam Song rivier,  maar je kunt er ook fietsen, kayakken, raften, rots klimmen, ballonvaren, grotten bezoeken en wandelen. Wij kozen er voor om te gaan kayakken en een grot te bezoeken. Om 9 uur ‘s ochtends liggen we met onze kayaks in het water en liggen er 10 mooie kilometers voor ons. Door vroeg in de ochtend de rivier op te gaan, hopen we dat het nog rustig is en er nog niet veel tubers in het water liggen. De meeste tubers dobberen door de rivier om bij verschillende barretjes langs de rivier te stoppen. Niet echt iets voor ons.

We peddelen door het heldere water, langs het karstgebergte terwijl de zon aan de hemel staat. De lokale bevolking vist in de rivier of is op het land aan het werk. Doordat we in het droge seizoen in Laos zijn, staat er niet veel water in de rivier, maar genoeg voor wat kleine stroomversnellingen. Ook vinden we een mooi plekje om even het koude water in te duiken.

Doordat Vang Vieng tussen karstgebergte ligt, zijn er in de omgeving verschillende grotten te bezichtigen. Wij kozen er voor om wandelend naar de Phu Kham grot te gaan. Deze ligt 9km ten westen van Vang Vieng. De wandeling gaat over een onverharde weg waar we fietsers en tuk tuks tegen komen die ook op weg zijn naar de grot. Naast de onverharde weg, zijn enkele wandelpaden te vinden. We komen langs kleine dorpjes waar we mensen zien leven rond hun houten hutjes en moestuintjes. De school waar we langs lopen is helaas dicht, maar we kunnen wel even genieten van een potje voetbal.

Eenmaal aangekomen bij de grot zien we een blauw meer. Voordat we hier gaan relaxen, lopen we eerst via een steile trap naar de grot. Wanneer we de grot binnen gaan, schijnt het zonlicht mooi door de ingang naar binnen, waardoor we prachtige plaatjes zien. De grot is enorm groot met veel stalagmieten en stalagtieten. Hoe dieper we de grot in gaan hoe donkerder het wordt. We hebben met z’n drieën één zaklamp en kunnen niet veel zien. Een goede reden om weer terug te lopen naar de ingang waar de late middagzon het mooist naar binnen schijnt.

We chillen nog even bij het blauwe meer en nemen dan een tuk tuk terug naar Vang Vieng. Onderweg zien we de lokale bevolking buiten hun vuurtjes maken om te gaan koken.

We duiken die avond vroeg ons bed in, want de volgende ochtend gaan we de zonsopgang vanuit een luchtballon bekijken. Hoe we dit hebben ervaren lees je overmorgen in een nieuw blog.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.