Annapurna Circuit deel 2

Annapurna Circuit deel 2

geschreven door Pim op

Na de pas over te zijn gelopen, begint het laatste deel van het Annapurna Circuit. Even wennen, want het doel is bereikt en de omgeving is erg anders. ‘Free WiFi’ prijkt op borden bij elk guesthouse in Muktinath, maar dat we nog niet helemaal in de bewoonde wereld zijn, blijkt al snel.

Dag 11

Muktinath – Thini 6 uur gelopen

We gaan weg uit Muktinath en lopen op aanraden van Pieter Vriend naar Kagbeni voor de YacDonalds. We eten een heerlijke Yac Cheeseburger en genieten erg van het plezier deze tip (die we bij de free WiFi binnenkregen) te hebben gevolgd.

Dag 12

Thini – Kokhethati 7 uur gelopen

We starten iets vroeger, om half 8. Zo blijven we misschien de wind in de vallei voor. Die komt om 11 uur op gang. Een pittig stuk langs de valleiwand dat op en neer gaat met de grillige, door de wind en rivier, uitgeslepen contouren.

Dag 13

Bekijk ook het Filmpje van…

Kokhethati – Kopchepani 7 uur gelopen

De route wordt steeds onduidelijker en we staan af en toe te kijken waar de bosgrond een beetje uitgesleten is, een hint van een pad, maar enkel van koeienpoten. Na een uur zien we geen pad verder. Er liggen slechts grijs zand en een hoop keien. Wat op een pad lijkt, loopt dood in struiken. Lopen iets in de richting van de rivier en zien een muurtje, daarachter loopt weer iets van een pad dat we volgen. Dan zien we een brug over de rivier, die moeten we hebben!

Dag 14

Kopchepani – Ghara 6,5 uur gelopen

We komen voor een vroege en lange lunch aan in Tatopani en zijn dan even helemaal klaar met de regen en het wandelen. We eten goed en trakteren onszelf op een chocolade cake. We gaan met frisse moed richting Ghara. Het pad wordt onduidelijk en de mist maakt elke richting dezelfde. Bovendien is het een fikse klim. Dan komen er bordjes ‘Ghara’! Een heel klein dorp, lijkt ‘t; in tegenstelling tot wat we verwachten. Blijkt een Lower en Upper Ghara te zijn. Het dorp doorlopen kost een uur of meer. Dan komen we aan bij Hotel Excellent View (prima uitzicht op de mist).

Dag 15

Ghara – Ulleri 7,5 uur gelopen

We zijn vroeg wakker en gaan eruit, want na het nachtelijke avontuur liggen we liever niet langer dan nodig in dit bed. Dat avontuur was de spin, die Jiska vreemd genoeg dacht te horen. Toen we met de zaklamp schenen, schrokken we wel een beetje. In de hoek aan Pim z’n voeteneinde zat een kindervuist grote spin, die wel 16 poten leek te hebben in het gedimde licht van de dynamozaklamp. Zo in de hoek was er weinig aan te doen; Jiska durfde niks en Pim ging ’em niet met een WC papiertje pakken. Na wat flitsen van de camera, kroop hij langzaam richting het bed. Midden op de muur was hij een makkelijk doelwit voor de onderkant van een schoen, waaronder hij uiteenspatte.

Dag 16

Ulleri – Naya Pul 3,5 uur gelopen

Na een pannenkoek als ontbijt gaan we voor het allerlaatste stuk van het Annapurna Circuit. Het duurt langer dan gedacht en we lopen over veel trappen; arme mensen die omhoog gaan. Het toeristengehalte is hier duidelijk hoger en we komen meer en meer mensen tegen die je niet op een berg verwacht (overgewicht, slechte knieën etc.). Als je de Annapurna’s wilt zien loop dan van Besi Sahar tot Tatopani.

Onze avondeten bestond de laatste weken uit Dal Bhaat: rijst, linzensoep en wat curry. Het leuke aan Dal Bhaat vonden wij: het is all-you-can-eat! 

Wil je meer lezen over het Annapurna Circuit, kijk dan ook eens op Tree in the Lake.com. Daar beveel ik een leuk boek over het Annapurna Circuit aan, dat ik onderweg tegenkwam.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

  Elja
  28 okt 2013

  Ieuw, die spin!
  Ik zou niet meer slapen hoor, zelfs niet als ie dood was… spinnen zijn altijd met z’n tweeen toch 😉

   Pim
   30 okt 2013

   Haha, gelukkig had je die wijsheid nog even voor je gehouden zus. Blijkt ook voor ratten te gelden..

  Suzanne
  2 nov 2013

  Hoi lieve Jiska en Pim! Erg mooi om jullie ervaringen te kunnen lezen en zien! Super mooie foto’s en verhalen (behalve die foto met een spin dan ;-)). Ik zou het ook zeven kleuren in mijn broek doen als ik die zou tegenkomen hoor Jis!
  Fijne reis in Vietnam en tot skypes!!!

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.