Auto huren in het buitenland

geschreven door Pim op

Waar letten wij op bij het huren van een auto in het buitenland? En wat kan je verwachten vanaf het moment dat je je meldt bij de servicebalie van de verhuurder, tot en met het inleveren van de auto? Zijn vergelijkingssites echt beter dan huren direct bij de aanbieder? We vertellen over onze ervaringen met het huren van een auto in het buitenland en geven tips voor een fijne ervaring!

 • Vraag & antwoord

  Alles uitvouwen Alles inklappen
 • Wat is een goede vergelijkingssite voor het huren van een auto in het buitenland?

  Vroeger zouden we volmondig Vehicle Rent hebben gezegd, maar door veranderingen in het aanbod, gaat onze voorkeur nu uit naar de goede prijs en kwaliteit verhouding die Discover Cars biedt. Zij bieden goede filters om een snelle selectie te maken, met scherpe prijzen én misschien wel het belangrijkst: een goed dekkingsaanbod.

  Bekijk de website

 • Welke dekking wil je hebben bij het huren van een auto in het buitenland?

  Bij het huren van een auto in het buitenland krijg je snel te maken met een Engelstalig aanbod, ook voor de verzekeringen en het eigen risico. Dat wordt snel ingewikkeld. Daarom kiezen we graag voor een tussenpartij die extra dekking biedt, in aanvulling op het standaard verzekeringsaanbod (Collision Damage Waiver) waarbij een mogelijk hoog eigen risico geldt. Daarmee doe je je voordeel: je krijgt meer zekerheid van vergoeding bij schade met een onafhankelijke partij die je helpt bij het huren van een auto in het buitenland.

 • Waar moet je op letten bij het huren van een auto in het buitenland?

  Bij een auto huren in het buitenland moet je scherp blijven. Ondanks dat je mag hopen dat de verhuurder de beste bedoelingen heeft, wil het wel eens voorkomen dat van de gelegenheid gebruik wordt gemaakt om schade op je te verhalen. Daarvoor moet je de auto van boven tot onder nalopen en de regels nauwlettend volgen. Ook al kan dat natuurlijk geen kwaad; een aanvullende dekking en raad van een onafhankelijke derde partij maken de hele ervaring wel een stuk meer ontspannen. Daarom huren wij een auto in het buitenland het liefst via een goede tussenpartij.

Verhuurders hebben natuurlijk allerlei voorwaarden bij het verhuren van een auto. Dat wil tussen verhuurders nogal eens flink verschillen. Een goede vergelijkingssite zet dit allemaal op een rij, zodat je niet alleen een goede auto huurt, maar ook weet onder welke voorwaarden en bij welke partij. Onze favoriete vergelijkssite toont met goede filters de auto’s naar je wens, met een overzichtelijke prijsvergelijking, maar ook heldere lijstjes van de voorwaarden en reviews voor de aanbieder. Met het aanvullende dekkingsaanbod zet je alles in stelling voor een comfortabele reis in een huurauto in het buitenland.

Extra kosten bij buitenlandse autoverhuur

Door de jaren heen maakten we allerlei trucjes mee, die verschillende verhuurders inzetten om bovenop de huurkosten nog wat extra inkomsten uit de overeenkomst te slepen. Die variëren van legitieme aanbiedingen, voor bijvoorbeeld upgrades of extra dekking, tot slinkse praktijken om kosten op je te verhalen die ons eigenlijk helemaal niet aangerekend zouden moeten worden. Maar we maakten ook goede dingen mee; van een verhuurder die ons nareisde om een slechte accu en route te vervangen, tot hele goede hulp van de tussenpartij om onterecht geclaimde kosten op de creditcard terug te halen. Het gebruik van een vergelijkingssite helpt ons daar enorm bij, omdat we de kwaliteit van de verhuurder op basis van reviews vooraf kunnen zien en hulp kunnen krijgen als de zaken onverhoopt toch niet goed verlopen.

Na het eenvoudig kiezen van een auto naar wens en de eventuele aanvullende dekking, weet je dat je je niet zo’n zorgen meer hoeft te maken over alle details die je over het hoofd kan zien bij het huren van een auto in het buitenland. Dat maakt de hele ervaring direct al zoveel beter! Na de boeking ontvang je een helder overzicht van de gemaakte afspraken van de tussenpartij, wat bij herhaling herkenbaar is, ongeacht de verhuurder waarvan je uiteindelijk een auto in het buitenland huurt.

Bij het overzicht zie je de praktische zaken rondom het afhalen en terugbrengen. Daarbij komen ook instructies om aanvullende kosten bij de verhuurder te vermijden, met handige tips die je kan volgen om de auto bij vertrek en aankomst goed na te lopen met de verhuurder. Dat scheelt verrassingen, zorgt voor een soepele overdracht en voorkomt zoeken!

Zo huurden we comfortabel auto’s in verschillende landen, van Finland tot Marokko en de Canarische Eilanden tot Namibië, tot en met een 4×4 auto in Costa Rica. We maakten van alles mee op die reizen natuurlijk -daarvan kan je meer lezen op ons blog – maar dat we kunnen terugkijken op allemaal goede ervaringen komt vooral door de tussenpartij die ons daarbij hielp. We kunnen het daarom niet vaak genoeg zeggen; kies voor een goede vergelijkingssite als je een auto gaat boeken in het buitenland!

Zelf een auto huren in het buitenland

Ons advies mag duidelijk zijn: huur je auto in het buitenland via een goede tussenpartij, waar je een goede vergelijking kan maken en extra dekking krijgt om de reis niet alleen praktisch maar bovendien relaxt te maken, vanaf de voorbereiding tot en met de terugkomst, zonder nare verrassingen achteraf. Doe er je voordeel mee!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.