Beijing

geschreven door Jiska op

De eerste paar dagen van onze reis hebben we Beijing bekeken. Wat een grote stad met heel veel mensen. Zoals in het vorige bericht te lezen, werden we de eerste dag erg aangekeken. Nu ik dit schrijf voel ik me minder bekeken (we letten er ook minder op).

We hebben de afgelopen dagen veel met de metro gereisd, wat prima gaat (alhoewel het wel erg druk kan zijn op de stations en in de metro.

We hebben de Forbidden City bekeken. Hier woonde vroeger de keizer. Wat een gebouwen had die man. Groot en kleurrijk. Erg mooi om te zien. Diezelfde avond hebben we een night market bezocht, maar we durfden nog geen eten te kopen:)

 

Natuurlijk zijn we ook naar de Chinese muur geweest. Na een busrit en wandeling naar het ticket office (onderweg een aantal taxi’s afgewezen) begonnen we aan de eerste klim. Tijdens deze wandeling kwam de muur steeds dichterbij. Na een uur waren boven en stonden we op de muur bij Jinshangling. Wat enorm gaaf, groot en lang!!

De laatste dag zijn we naar Park of Temple Heaven gegaan, waar half China aan het sporten is. Ook zijn we in de Bell Tower geweest. En jawel, deze dag hebben we op straat eten gekocht. Geen zeester, slang of schorpioen, maar een lekker stukje brood. Ook hebben we een echte Chinese dumpling gegeten! Dat smaakt naar meer!

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.