Bijwerkingen van Lariam: ervaringen en hallucinaties

Bijwerkingen Lariam in malariagebieden Zuid-Oost Azië

geschreven door Jiska op

Wanneer je voor een langere tijd naar malariagebieden in Zuid Oost Azië gaat, kan je het beste een medicijn tegen malaria te slikken. Wij kozen ervoor om voor een langere tijd Lariam te slikken. Onze ervaringen met bijwerkingen van Lariam zijn goed. We dachten dat we geen last zouden hebben van bijwerkingen van Lariam, maar gedurende de reis kwamen we toch achter sommige bijwerkingen van Lariam.

Lariam is een middel dat je preventief kan slikken om malaria te voorkomen. Er zijn verschillende soorten medicijnen tegen malaria, wij kozen voor Lariam, omdat dit het goedkoopst was. De arts van SGZ adviseerde ons om het medicijn thuis een periode te proberen, omdat het een aantal bijwerkingen heeft. Het gaat dan vooral om hallucinaties. Tijdens de periode dat we Lariam thuis slikten, hadden we geen last van de bijwerkingen dus besloten we dit medicijn mee te nemen op reis.

Drie weken voordat je een malariagebied in gaat, begin je met het slikken van Lariam. Dat betekent elke week 1 pil. De tijd dat je in het malariagebied bent, slik je ook elke week een pil en nadat je het malariagebied hebt verlaten, moet je nog vier weken elke dag een pil slikken.

Bijwerkingen Lariam

We dachten geen last te hebben van de bijwerkingen van Lariam en maakten wel eens grapjes tegen elkaar over een roze olifant die we zouden zien. Totdat we een aantal keer vreemd hadden gedroomd. Soms werd ik half wakker en zag ik echt een grote spin op de muur naast mij lopen. Als ik dan het licht aan deed of met de zaklamp scheen was er niks te zien. Bij Pim was het zelfs een keer zo erg dat hij mij waarschuwde voor een groot insect dat hij over onze kussens zag lopen. Ik zag niks, maar voor Pim was het in halfslaap levensecht.

Nadat we de malariagebieden hadden verlaten en we konden stoppen met het slikken van Lariam, hebben we deze dromen niet meer meegemaakt. Misschien toch een vorm van hallucinaties? Blijkbaar hadden we toch wat last van de bijwerkingen van Lariam.

Heb jij last gehad van bijwerkingen bij het slikken van medicijnen tegen malaria? Laat het weten in de reacties.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.