Bijzonderen boottochten!

Met de wind in je haren kun je heerlijk onderuit gezakt de omgeving in je opnemen. Of je staat vol enthousiasme te kijken naar een groep dolfijnen of een walvis die even naar boven komt. Boottochten zijn echt heerlijk om te doen en we hebben dit dan ook regelmatig gedaan tijdens onze reis. Vandaag onze vijf bijzonderste boottochten op een rijtje.

Battambang naar Siem Reap in Cambodja
In Cambodja kun je een gave en mooie boottocht maken van Battambang naar Siem Reap (of andersom). Je vaart eerst een stuk over de Sangker rivier waar je een kijkje krijgt in het dagelijkse leven van de lokale bevolking. Je ziet eenvoudige huisjes aan de oever staan en de mensen doen hun dagelijkse verzorging in de rivier. Naast onze boot, zijn er genoeg andere boten op de rivier te vinden. De vissers zijn ook aan het werk.
Een groot stuk van de boottocht vaar je over het Tonlé Sap meer. Een groot meer waar van alles te vinden is en je je ogen uit kan kijken. Je komt drijvende dorpen met scholen tegen, werkende mensen in eenvoudige vissersbootjes en prachtige vogels. Het leuke aan deze boottocht is dat je boven op de boot kan zitten, waardoor je een mooie uitzicht hebt over de omgeving.

Slowboat van Laos naar Thailand
Een gave manier om een grensovergang te bereiken: je stapt In Luang Prabang op de boot. Vaart een uur of 9 en overnacht in het kleine dorpje Pakbeng. De volgende dag vaar je weer 9 uur en omdat je ‘s avonds laat in Huay Xai aankomt  is de kans groot dat de grensovergang van Laos naar Thailand al dicht is. Dus je kunt nog 1 nacht genieten van Laos om vervolgens de volgende dag Thailand binnen te gaan. Twee dagen lang kun je genieten van de Mekong rivier en de mensen die er naast leven.Wij deden de boottocht van Laos naar Thailand wat ons prima is bevallen. Hij kan natuurlijk ook in omgekeerde richting gedaan worden, maar dit schijnt een stuk drukker te zijn.

Torteguero in Costa Rica
Om vijf uur ‘s ochtends stappen we samen met Ernesto in een kano om de wateren van het nationale park Torteguero van dichtbij te bekijken. Torteguero ligt in het noord-oosten van Costa Rica en is alleen bereikbaar per boot. In Torteguero zelf kun je verschillende boottochten boeken. Wij kozen ervoor om met een kano op verkenning te gaan. Je kunt ook met motorbootjes gaan, maar dan mag je niet alle wateren in, je blijft dan alleen op de grote rivieren. Doordat wij de kleinere riviertjes in konden gaan, konden we genieten van de wilde dieren. De apen slingerden boven ons in de takken, de kaaimannen zwommen naast ons in het water en de baby leguanen verstopten zich tussen de felgroene bladeren.

Walvissen kijken bij Mirissa
Sri Lanka is een land dat qua toerisme nog in de kinderschoenen staat. Pas acht jaar geleden werd ontdekt dat de blauwe vinvis regelmatig voor de kust van Mirissa te vinden is. Een ideale kans om op een klein bootje dit enorme dier van dichtbij te verwonderen. Net na vertrek maakt de bemanning voor ons een ontbijtje: eerst krijgen we een bord met fruit, vervolgens wordt ons gevraagd of we een gekookt of een gebakken eitje willen. Twee Sri Lankaanse jongens staan het komende uur eieren te bakken op een wiebelend bootje waarmee Raja, de kapitein, de enorme golven de baas probeert te blijven. Als we ons ontbijt op hebben, komen we langs een groep springende dolfijnen om even verderop twee enorme vrachtschepen te passeren. Als we de route van de vrachtschepen hebben gekruist komt de eerste blauwe vinvis in zicht. Wat een ervaring!

blauwe vinvis in Sri Lanka

Milford Sound in Nieuw Zeeland
Bekend om de hoeveelheid water die er kan vallen en de kracht die de verschillende watervallen dan kunnen hebben. Milford Sound: een enorme geul, uitgeslepen door een gletsjer. Als wij de boot opstappen, klaart de lucht op en kunnen we genieten van de enorme rotswanden, de mooie watervallen en de zeehonden die liggen te relaxen in het water. De watervallen in Milford Sound zijn enorm en door het prachtige weer kunnen we meerdere malen genieten van de mooie kleuren van de regenboog. Ik ben trouwens wel benieuwd hoe Milford Sound eruit ziet wanneer het slecht weer is. Er zal dan helemaal onwijs veel water naar beneden storten.

Wat is jouw favoriete boottocht?

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

    Jolein
    7 dec 2014

    Thanks! Weer wat handige tips waar wij wat mee kunnen!

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.