Boottocht naar Hornstrandir

geschreven door Jiska op

De enige mogelijkheid om op Hornstrandir te komen is per boot. Wij nemen de boot vanaf Isafjordur en genieten van de boottocht naar Hornstrandir door een grote verrassing.

Als we aankomen in de haven van Ísafjörður zien we de boot liggen die wij moeten hebben. Een stuk kleiner dan we hadden verwacht. Binnen is er plek voor 7 personen en op het kleine achterdek passen ook nog wat wandelaars.

Na een half uurtje te hebben gevaren zie ik de kapitein ver voor zich uit turen. Wat zou er zijn? Iemand hulp nodig misschien? Zijn er walvissen? Ik zie nog niks. Hij stuurt flink naar rechts en zegt dat hij een walvis ziet. Ik schiet omhoog en zie in de verte een witte staart naar beneden gaan. Er is een bultrugwalvis in de baai. We schieten gauw het achterdek op als we dichterbij komen.

Voor ons zien we nog een walvis en rechts van ons zien we er nog twee. Het lijkt wel of er een hele familie in de baai rond zwemt, want overal waar we kijken zien we ruggen of staarten van walvissen. Als de ene walvis voor ons onder is gedoken, duikt er achter ons weer een andere walvis omhoog. Het hoogtepunt is een walvis die 10 meter bij ons vandaan omhoog komt. Zo dichtbij heb ik ze nog nooit gezien. Wat hebben we een geluk op de boottocht naar Hornstrandir.

De kapitein heeft nog nooit zoveel walvissen tegelijk gezien en laat ons er dan ook goed van genieten. Als we weer verder varen zien we zo hier en daar nog de prachtige staarten van de bultrugwalvissen en zijn we eigenlijk verbaasd over wat we net hebben gezien.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.