Brazos Bend State Park

Brazos Bend State Park is een leuk uitstapje in de buurt van Houston, Texas. Het park ligt op ongeveer een uur rijden ten zuidwesten van de stad. In het park zijn alligators en andere wilde dieren te zien.

De entree voor Brazos Bend State Park kost $7 per volwassene. De auto parkeren we, waarna we één van de trails kiezen die in het park zijn aangelegd. Het 40 Acre Lake Trail loopt rond het gelijknamige meer. Al snel zien we een alligator. In de schaduw onder een steiger met alleen zijn ogen en neus boven water ziet het er onheilspellend uit. Kinderen turen door de kieren tussen de planken om het dier van dichtbij te bekijken.

Langs een groot deel van het pad ligt aan weerszijden water. Over het meer hebben we uitzicht waardoor we makkelijk vogels kunnen spotten en ook alligators kunnen zien zwemmen. Aan de andere kant van het pad is meer begroeiing. Riet en bomen groeien in het moerassige gebied. Hier verschuilen zich kleinere vogels, dikke padden en watervogels. Tussen de bomen hangen spinnenwebben met telkens in het midden een imponerende spin waarvan je de kriebels krijgt.

Voor giftige slangen en alligators wordt gewaarschuwd. We spotten de alligators ook dicht langs het pad, aan de rand van het water. Je ziet ze makkelijk over het hoofd, omdat ze meer weg hebben van een boomstam dan een gevaarlijk dier. Zolang je oplet waar je loopt kan er weinig misgaan. Tussen mens en alligator is er in Brazos Bend State Park nog nooit een incident geweest. We hebben meer last van de muggen, die ons al snel weten te vinden. Reden om die spinnen toch een beetje op prijs te stellen.

Al met een korte wandeling in Brazos Bend State Park zien we veel mooie dieren die we nog niet kenden. Kleine felrode vogeltjes zijn onze favoriet, maar ook de reigers en vele watervogels zijn mooi om te zien. Naast alligators zien we ook schildpadden, van hele kleintjes tot een hele grote. Goed voor een leuk uitstapje in de buurt van Houston! En voor wie langer wil blijven zijn er een picknick area en campsite in het park.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.