Brugge

geschreven door Jiska op

De kerstvakantie komt eraan. Een mooie gelegenheid voor ons om lekker een paar dagen er tussenuit te gaan. We houden het dit keer dichtbij huis en gaan een aantal dagen Brugge verkennen.

Bij elke vakantie die eraan komt, begint het bij mij te kriebelen om er lekker op uit te gaan. Wat zullen we doen: een weekje naar de zon? Een bezoek brengen aan vrienden in Italië, een paar dagen skiën of een stad bezoeken? We hebben verschillende opties bekeken en vanwege de kosten kiezen we er voor om een stad te gaan bezoeken. Londen staat nog op ons lijstje, maar is zo rond Oud & Nieuw ook onwijs duur. De Belgische stad  Brugge blijkt na Kerst een beter alternatief. Daar gaan we voor!

Bijna iedereen, tegen wie we dit zeggen, reageert enthousiast. Brugge schijnt een leuke stad te zijn. Daardoor krijg ik er alleen maar meer zin in. We boeken een ticket voor de trein en gaan op zoek naar een slaapplek. De meeste hostels zitten helaas al vol. Om een nachtje in een hotel te slapen betalen je een vermogen. We besluiten om een slaapadres te zoeken via airbnb.nl. Na wat contacten gelegd te hebben, kunnen we terecht bij een Belgische jongen die net buiten Brugge woont. We moeten ongeveer 20 minuten met de trein om de stad te ontdekken, maar slapen dan ook een stuk goedkoper.

We zullen lekker een paar dagen in Brugge rondlopen en over de Markt slenteren, gebouwen bekijken en wie weet een bezoekje brengen aan het Friet Museum. We blijven nog een beetje in de kerstsfeer, want we kunnen ook nog genieten van de kerstmarkt. Lekker warme chocolademelk drinken en genieten van gezelligheid.

Heb je nog leuke tips voor Brugge? Die zijn natuurlijk van harte welkom. Weet je een leuk museum, een lekker cafeetje of restaurant? Laat het ons weten!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.