Bultrug bij Den Haag

geschreven door Pim op

De bultrug bij Den Haag werd vandaag weer gezien. We trokken eropuit om het met eigen ogen te zien. We zagen de bultrug bij Scheveningen en volgden hem vanaf de pier naar de haven en verder, tot we de bultrug bij Kijkduin nog een paar keer zagen bovenkomen. Wie had gedacht dat we ook de bultrug in Nederland konden spotten! 

We zijn net wakker als we op internet lezen dat de bultrug weer is gespot. De bultrug is bij Den Haag, voor de kust ter hoogte van de Pier gezien. Zeker met in gedachte dat de bultrug alweer een paar dagen door niemand is gezien kunnen we deze kans niet laten lopen. Ook al is het weer slecht en daarmee het zicht op zee wat minder.

We staan nog maar net op de Pier als Jiska met haar arendsoog de spuit van de walvis ziet. De bultrug zwemt voor ons langs de Pier op ongeveer een kilometer uit de kust. Omdat we achter het pannenkoekenhuis op het uiterste puntje van de Pier weer 100 meter dichterbij staan, kunnen we de bultrug bij Scheveningen behoorlijk goed zien. Hij komt meermaals met een opvallende spuit boven en zwemt zuidwaarts richting de haven. Daar fietsen we snel heen voor nog een kans.

Op de beide havenhoofden heeft het nieuws van de bultrug bij Scheveningen mensen getrokken. De havenhoofden liggen nog verder in zee dan de Pier, dus dit zijn uitstekende plekken om de bultrug bij Scheveningen te spotten. Het zuidelijke havenhoofd steekt het verst in zee en biedt het beste uitzicht, maar is wel wat moeilijker te bereiken vanuit Den Haag. De bultrug heeft de vaart erin en is het havenhoofd al gepasseerd als we aankomen.

We volgen de berichten op Facebook en Twitter voor de meest actuele informatie. Op waarnemingen.nl en trektellen.nl is ook informatie te vinden, al is die meestal wat verouderd. In het weekend is er meer informatie te vinden, omdat er meer mensen tijd hebben om naar de zee te kijken, toch maak je elke dag kans op de bultrug bij Den Haag te zien. Je kan zo maar de eerste op een dag zijn die de bultrug bij Den Haag spot.

Uiteindelijk zien we de bultrug bij Kijkduin nog eens. We zijn daar eerst alleen, maar algauw staan er een tiental mensen met kijkers en telelenzen. We zien de walvis rondjes zwemmen voor de kust. Het weer verslechtert helaas zodanig dat het zicht bijna wordt ontnomen. We moeten het voor vandaag met een laatste foto doen.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

    Liesjuh
    28 nov 2018

    Wat leuk!! Ik zie mezelf op het havenhoofd 😂😂

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.