Cameron Highlands

geschreven door Jiska op

We nemen vanaf Kuala Tahan een busje naar Tanah Rata: het centrum van de Cameron Highlands. Het hooggebergte ligt op ongeveer 1500 meter hoogte, waardoor de temperatuur een stuk aangenamer is dan in de rest van het best warme Maleisië. De Cameron Highlands staan bekend om de theeplantages die er te vinden zijn. Als we bijna aankomen in Tanah Rata snappen we waarom.

De grond rondom de Cameron Highlands is erg vruchtbaar en er wordt daarom van alles verbouwd. Vanuit het busje zie ik heuse kassen staan: het voelt bijna als thuis; het Westland. We zien chrysanten, aardbeien, tomatenplanten en meer. Hoe dichter we bij Tanah Rata komen, hoe drukker het wordt. We staan in de file met andere (Maleise) toeristen die het Chinees nieuwjaar in dit gebied gaan inluiden. Wanneer we uitstappen en op zoek gaan naar een slaapplek, wordt duidelijk dat dit niet zo gemakkelijk is. Gelukkig is er bij het vijfde hotel plek voor ons. Wat een drukte hier!

De komende dagen bezoeken we verschillende plantages, samen met alle andere toeristen. Wat betekent dat we in de file er naar toe moeten rijden, onze oude taxi tussen alle dure Maleise auto’s. We merken dat in dit deel van Azië duidelijk meer welvaart is. Dat is te danken aan de gunstige omstandigheden voor de landbouw, maar ook aan de toestroom van toeristen. De souvenirswinkels puilen uit met de lelijkste spullen. Daar lopen we vrolijk aan voorbij.

We maken een wandeling door de jungle om bij de Boh theeplantage uit te komen. Over 750 hectare goede grond strekken zich de groene heuvels met thee planten uit. We krijgen een prachtig uitzicht en een korte rondleiding door de fabriek. Als afsluiter van de dag nemen we een kopje Boh thee met een heerlijk stukje taart in de theewinkel die natuurlijk niet kon ontbreken met al deze aanloop.

We nemen nog een kijkje in de toeristische bijen- en aardbeienboerderij en kunnen de prachtigste vlinders op de foto zetten in de vlindertuin. Bij de aarbeidenboerderij genieten we van heerlijke verse aardbeiensap en wederom van een stukje taart in zo’n zelfde soort winkeltje bij de plantage. Zo ervaren we een stukje bijzonder gecultiveerd Azië, wat we niet echt gewend zijn. De rijkdom van dit land straalt er veel meer van af dan in andere landen in Zuid Oost Azië, en of dat nou een pluspunt is…

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

  Jolein
  9 feb 2014

  Kan me voorstellen dat dat ineens raar aanvoelt, als een heel ander Azie!
  Mag ik vragen hoe jullie van Thailand naar Maleisie zijn gereisd? Over land of met het vliegtuig?

   Pim
   11 feb 2014

   Bedankt voor je reactie en vraag. We zijn vanuit Bangkok naar Kuala Lumpur gevlogen met AirAsia, voor €83 met z’n tweeën.

   Jolein
   11 feb 2014

   Thanks! En wow, dat is niet duur 🙂

  Marijke Postma
  9 feb 2014

  Mooi he de vlinders. Geniet nog deze dagen want ik begrijp dat jullie dan huis komen?
  Wat een prachtige foto’s weer.
  Geweldig he Harry door de jungle?

   Pim
   11 feb 2014

   We hebben na de Cameron Highlands nog lekker een eiland bezocht. Daarna zijn ze weer naar huis gegaan!

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.