Chillen op Pangkor

geschreven door Jiska op

De vakantie van Harry en Gonda sluiten we in stijl af. We nemen vanaf Lumut een boot naar Pulau Pangkor. Een klein eiland aan de westkust van Maleisie. Pulau Pangkor betekent ‘mooi eiland’. En dat het een mooi eiland is, hebben wij wel ervaren. We slapen in Nipah Guesthouse wat echt een aanrader is. De eigenaren van dit guesthouse zijn heel vriendelijk en behulpzaam. De kamers zijn lekker schoon en we maken elke ochtend ons eigen ontbijt: pannenkoeken, eitjes, toast en fruit. Als we aan het eten zijn vliegt regelmatig de hornbill voorbij. De mannen hebben ‘s ochtends en ‘s avonds heerlijk genoten van het zwembad.

Na het ontbijt lopen we binnen 15 minuten naar het mooiste stukje strand van het eiland: Coral Beach. We duiken eerst de zee in om verkoeling te zoeken en dobberen gerust een half uur rond om daarna onder een boom in de schaduw lekker te lezen, puzzelen of gewoon lekker te liggen. Aan het strand staat een heerlijk windje, waardoor het aangenamer is om overdag op het strand te zitten dan bij het zwembad in het guesthouse.

We huren een dagje twee scooters om het eiland te verkennen. We crossen over de goede weg door de jungle en moeten remmen als een slang van ongeveer 1,5 meter oversteekt. Helaas was hij te snel om een foto van hem te schieten. Ook scooter rijden is een goede manier om verkoeling te zoeken, want het is best warm. We stoppen onderweg bij een mooi strandje om een duik te nemen en rijden vervolgens het eiland rond.

Dat we dichtbij de kust kunnen genieten van heerlijke verse vis hebben we al een aantal keer kunnen ervaren en doen dit op Pulau Pangkor ook weer. We kiezen de vis die er het lekkerst uit ziet en als hij op de bbq gaat, genieten we ondertussen op het terras van een verse sap en de zonsondergang. Echt óp het strand eten doen we bij Daddy’s Cafe. De stoelen en tafels staan in het zand en de fakkels staan aan. We genieten hier van Westers eten en de aardige bediening.

Na vier mooie en relaxte dagen is het tijd om de bus te nemen naar Kuala Lumpur. We hebben genoten!!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

  Janneke
  11 feb 2014

  Lekker lekker:)

  Hetty
  11 feb 2014

  He Jiska en Pim gefeliciteerd met Gonda.. Ik kom net van Gonda haar feestje terug . Dat was gezellig en leuk om iedereen weer eens te zien. Uiteraard heerlijk gegeten. Jullie zijn inmiddels weer onderweg naar andere oorden. De reis met jullie naar Borneo en door Maleisië hebben Gonda en Harry als speciaal en bijzonder ervaren en ze hebben genoten . Ik heb nog maar een deel gehoord maar op een verjaardag is het ook…

  Lees meer
   13 feb 2014

   Hoi Hetty,
   Leuk om te horen dat mama haar verjaardag leuk was. Het was zeker genieten met hun en raar dat ze na drie weken weer weg gingen. Nu inderdaad verder naar andere mooie plekjes op de wereld 🙂
   Leuk dat je ons volgt!!
   Groetjes

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.