Chinees leren met Memrise.com

Met Memrise.com kun je op een toegankelijke manier wat Chinees leren. Wij volgen de ‘Mandarin Reading Survival’ lessen. Daarin leer je tekens die je tegenkomt als je door China reist; tekens die te maken hebben met eten, die je tegenkomt op straatnaam- en uithangborden en die je helpen om op het station het goede spoor te vinden.

Op Memrise leer je door kennis te ‘planten’ in je korte termijn geheugen, dan ‘water te geven’ (herhalen) en uiteindelijk ‘volgroeid’ in je lange termijn geheugen op te slaan (natuurlijk moet je ze dan nog steeds af en toe water geven).

Je wordt geholpen om dingen te onthouden door zogenaamde ‘Mems’, dat zijn visuele ezelsbruggetjes. Zeker bij de pictografische Chinese tekens sluit dat perfect aan. Een voorbeeld van een Mem zie je hiernaast. Deze Mem beschrijft het teken voor ‘vuur’.

Iedereen kan Mems maken en toevoegen, dus er is vaak keuze uit verschillende ezelsbruggetjes. Je kan zelf kiezen welke je het meest aanspreekt en kijken welke het best voor je werkt. Zo kun je snel, en op een leuke manier, leren. Zit de perfecte Mem er niet bij? Dan kan je er zelf één maken. Memrise.com is compleet gratis en heel toegankelijk in het gebruik via de browser en app. Ga jij ook aan de slag met Memrise? Wij vinden het leuk om dat te horen.

Connect op Memrise of bekijk onze profielen:
Pim’s Memrise profielJiska’s Memrise profiel

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.