Chitwan National Park

geschreven door Jiska op

Dieren spotten! Daarvoor gingen wij naar National Park Chitwan. In dit blog lees je onze ervaringen.

Chitwan National Park (Hart van de jungle) heeft een oppervlakte van 932 vierkante kilometer en is één van de grootste toeristische trekpleisters van Nepal. Het bestaat uit bossen, wetlands en golvend olifantengras wat tot 8 meter hoog kan groeien. Er is veel wildlife te spotten zoals neushoorns,tijgers, beren, olifanten, herten, apen en veel vogels. Wij kozen voor een jungle walk, wat volgens de Lonely Planet de gevaarlijkste manier is om het park te bezoeken. Onze gids gaf ons daarom de volgende veiligheidstips:

  • Wanneer er een neushoorn op je afstormt, zoek de dichtstbijzijnde boom en klim erin. Is er geen boom, ren dan zigzaggend weg (wij vroegen ons af hoe dat moest op een paadje van één meter breed).
  • Vorm een groep wanneer we een agressieve beer tegen komen en wees stil. Als ik zeg dat je moet gaan schreeuwen, moet je schreeuwen. Wij vechten met onze stok tegen de beer (Pim vroeg zich bij binnenkomst in het park al af of ze meer verdedigingswapens bij zich hadden dan een stok, maar blijkbaar niet).
  • Maak oogcontact met een boze tijger en loop rustig achteruit (rustig blijven lijkt mij moeilijk tegenover een boze tijger, maar zeker het proberen waard).
  • Ren voor je leven wanneer een olifant achter je aan zit (Pim zijn toevoeging: ren harder dan de langzaamste persoon in je groep).

Gelukkig zijn wij geen agressieve dieren tegen gekomen. Wel hebben we de volgende dieren gezien: herten (3 soorten), apen, slang, krokodillen, wilde kippen, bloedzuiger (op mijn buik), veel vogels en jawel, neushoorns!! Na lang zoeken hebben we drie neushoorns gezien. We hoorden ze al van ver, want ze lagen lekker luidruchtig te chillen in het water. Nadat ze ons ook hadden gehoord, gingen ze er snel vandoor in het hoge gras. Met wat geduld, zittend in een boom, gaven we ze wat tijd om terug te komen. En dat deed er één. We konden allebei (de neushoorn en wij) elkaar aankijken vanaf de andere kant van de rivier. Hieronder een impressie van onze dag.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.