Gratis e-book: Dagboek van de kanotocht op de Loire

Drijf mee op de stroming door de schijnbaar eindeloze meanders van de Loire. Van haar onstuimige bovenloop tot de imposante middenloop. Door rotsige gorges tot over vlakgesleten granieten bodems en langs grindbanken tot zandruggen. Onderweg doen we ons tegoed aan de flora en fauna. In 13 korte verhalen vaar je vanuit je leunstoel met ons mee over La Loire, in ons gratis e-book.

Een voorproefje uit het dagboek: La Loire – De bovenloop – Dagboek van een 13-daagse kanotocht; hieronder een deel van de eerste etappe van Le Puy-en-Velay tot Lavoûte-sur-Loire, goed voor 4 kilometer wandelen en 15 kilometer kanoën.

De dag begint met een wandeling die grofweg langs het riviertje de Borne leidt, om bij een punt langs de Loire te komen waar we de kano te water kunnen laten. Liepen we eerder nog met de kano op de rug, nu hebben we de kanokar onder de kanotas gebonden en gaat het verplaatsen met meer gemak. Desondanks is het bijna een uur lopen en zijn we pas tegen het middaguur bij de rivier. Daar zetten we kano op, in een tempo dat past als vervolg op de voorgaande inspanningen: rustig aan.

Dat in tegenstelling tot de kanotocht die de middag in beslag neemt. Dat is weer hard werken. Niet vanwege de te maken kilometers, of enige noodzaak om hard te peddelen, maar door een combinatie van overdraagpunten en pittige stroomversnellingen. Onze krachten worden gelijk op de proef gesteld, net als onze behendigheid met de kano. Het eerste zit wel goed, maar het tweede laat nog te wensen over. Het is natuurlijk ook weer even wennen aan de wijze waarop zowel het water als wij ons wenden.

We leren snel bij; we zijn met de lengte van onze kano niet zo snel een bocht om en liggen met de bepakking dusdanig diep dat we met regelmaat de stenen op de bodem raken. De kano kan wel tegen een stootje, maar niet tegen de stoot die we maken als we een scherpe bocht in snelstromend niet halen en praktisch ongeremd en zeker niet zachtzinnig rechtdoor op rotsen schuiven. Het is gelijk wel duidelijk dat er schade is, maar we zijn niet op de plek om dat uitgebreid te inspecteren.

Lees verder door hieronder het gratis e-book aan te vragen!

Ontvang het gratis e-book

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.