Dagwandeling in Picos de Europa

geschreven door Jiska op

Na een weekje Baskenland rijden we door naar Picos de Europa. Een bergketen in het noorden van Spanje. Het mooie strand van Noord Spanje laten we achter ons en gaan de hoogte in. We bezoeken het dorpje Fuente Dé voor een dagwandeling in Picos de Europa.

We komen Picos binnen rijden vanaf de kust van Baskenland. Nogal een verschil! We rijden tussen de ruige rotsen door naar een camperplek in het dorpje Los Llanos. Dichtbij het dorpje Fuente Dé waar we een dagwandeling in Picos de Europa willen maken.

Na een fijne nacht tussen de bergen te hebben geslapen rijden we naar Fuente Dé. Daar is een kabelbaan die ons voor €11,- p.p. (€17,- voor een retour) in een paar minuten 753 meter hoger afzet. We zijn dan op 1853 meter hoogte en hebben prachtig uitzicht over de enorme bergen en het dal waar Fuente Dé in ligt.

Dagwandeling in Picos de Europa

Vanaf hier begint een wandeling terug naar de parkeerplaats van de kabelbaan. Voor ons ligt 14,5 km afdalen, route PR 24. Het begin van de wandeling is over ruig landschap. De toppen van de bergen hebben een sneeuwlaagje, er is geen begroeiing en de gieren zweven hoog boven ons. Hier en daar stromen kleine riviertjes die het groene dal beneden voorzien van water. Langs deze riviertjes zijn ook kraantjes neergezet waar je water kunt tappen om wat bergwater te drinken.
Als we wat zijn gedaald komen we kuddes grazende koeien en schapen tegen omringd door honden die, denken wij, de wolven moeten afhouden. Ook zijn hier veel kleine (herders)huisjes te vinden. Wij hebben prachtig weer tijdens onze dagwandeling in Picos de Europa, dus lopen de huisjes rustig voorbij.
Tot aan het bos hebben we een breed grindpad kunnen volgen. Zodra we het bos bereiken buigen wij van het brede pad af en volgen een smaller paadje. We eten een broodje naast de koeien die wat uit de beek drinken.
Het laatste deel van de wandeling lopen we in het bos met mooie herfstkleuren. Het pad is wat meer glooiend. We gaan heuveltje op, heuveltje af omringd door de koeien met hun bellen aan hun hals.
Na vijf uur wandelen (met wat stops zo hier en daar) komen we weer bij de parkeerplaats uit en hebben we genoten van een mooie dagwandeling in Picos de Europa!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.