De Haagse Markt

geschreven door Pim op

Op de Haagse markt vind je veel culturen door elkaar. Bij opeenvolgende marktkraampjes worden we een “goed weekend” en een “goede weekend” gewenst en bedankt in het Japans. We komen er graag omdat er van alles te zien en te krijgen is en het binnen Den Haag het meest weg heeft van de markten die we in Azië bezochten.

Even verder worden we een beetje raar aangekeken als we de Marokkaanse olijven niet in een bakje maar in ‘gram’ willen. “Lekkere bloemkolen!”, in plat Haags schelt de stem van een hoogblonde meid door de smalle laantjes tussen de kraampjes. Ik grinnik, maar moet ook toegeven dat ze er inderdaad goed uitzien. Dat heb je in de supermarkt niet, twee flinke bloemkolen voor maar 1 euro, daar kan je niet op afdingen.

We komen wekelijks op de markt om voor een klein prijsje een tas vol te laden met lekkere groenten en fruit. Waar je in de Albert Heijn voor een euro bij een goede prijs 3 paprika’s krijgt, krijg je er op de markt al snel 8. Bovendien kan je ze goed uitzoeken, want ze zitten niet in een afgesloten plastic verpakking, maar los in een bakje dat, als je je keuze hebt gemaakt, in een zakje wordt gekieperd zodat je de groente mee naar huis kan nemen.

Bovendien is er op de markt een veel breder aanbod dan een supermarkt kan bieden. Tussen het bekendere fruit spotten we de exotische vruchten die we op reis ontdekten. Dragon fruits en granaatappels liggen tussen de gewone appels en heerlijke perssinaasappels. Natuurlijk afhankelijk van het seizoen.

Op de markt halen we ook nog de noten voor in de zelfgemaakt muesli, Turks brood of Marokkaanse pannenkoeken, de lekkerste verse vis, bloemen, verse munt, peterselie en koriander voor maar 40 cent per bosje en natuurlijk lekkere boerenkaas! Zo kunnen we er weer een week tegenaan!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.