De mooiste campings in Nederland

Met onze camper trekken we er regelmatig op uit, naar campings in de omgeving. Daarbij gaan we op zoek naar een plekje in de natuur, omdat we de stad graag verruilen voor wat groen. Inspiratie halen we daarom uit Het Groene Boekje, de groenste campinggids van Nederland. Daarin vinden we een paar van de mooiste campings in Nederland.

Voor een vakantiegevoel, hoeven we niet van huis te gaan. Dat bewijst de Grutto voor ons. Midden in de polder tussen Delft en Schipluiden vinden we vaak een plekje op het kleine bovenveld, waar we welkom zijn met onze kleine camper. In de omgeving zijn een paar mooie wandelingen te maken en ‘s avonds genieten we met de andere bezoekers van het centrale kampvuur.

Met vrienden bezochten we het Veerse gat. Op deze bijzondere camping vinden we afgelegen, natuurrijke, mooie kampeerplaatsen. We komen de camping nauwelijks af, omdat het zo goed bevalt, maar ook omdat het even zou duren voor we te voet ergens zijn. Het Veerse Meer of het strand bij Vrouwenpolder zijn dan wel echt aanraders!

Beginnen met vanlife

Tussen Gouda en Utrecht ligt De Oude Boomgaard, een kleine camping langs de Lange Linschoten. We parkeren de camper tussen de fruit- en notenbomen en hoeven dan helemaal nergens meer heen. In de omgeving kan je mooi wandelen en in het nabijgelegen Woerden kan je ook leuke dingen doen!

Langs de bollenvelden tussen Noordwijkerhout en Ruigenhoek rijden we naar het natuurkampeerterrein dat vernoemd is naar de laatste plaats. Camping de Ruigenhoek is het grootste natuurkampeerterrein dat we zien. We zijn er in een rustig weekend. In de zomer zal het hier vast drukker zijn. Met het strand op minder dan 4 kilometer, lijkt dit een ideale plek voor de zomer.

Groener dan de Knotwilg hebben we het nog niet gezien. Aan de rand van de Biesbosch bij Werkendam vinden we een prachtplekje voor onze camper. We delen de omgeving met veel vogels, die het hier ook goed toeven vinden. Niet voor niks koos ook een paartje visarenden dit gebied uit als leefomgeving.

Het leukste aan het Groene Boekje vinden we om weer eens een nieuw terrein te kunnen bezoeken, en dan vrijwel zeker te zijn dat we op één van de mooiste plekken van Nederland terecht komen. Het Groene Boekje kost €14,95 en is te bestellen via natuurkampeerterreinen.nl. Wij zijn nog wel even zoet voor we alle campings uit deze gids gezien hebben.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

    6 jun 2016

    Echt fijn zo’n camper en dan lekker in NL op pad. Zo kan je door een weekendje toch helemaal het vakantiegevoel krijgen. Ben niet zo’n kampeerder de laatste jaren, maar als ik dit lees wil ik wel weer een tent en zo’n groen boekje gaan halen. Leuk!!

      6 jun 2016

      Het is inderdaad heerlijk om na een werkweek lekker op een camping van het groene boekje te staan. Echt een aanrader hoor!

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.