De mooiste plekken van 8 maanden reizen

De mooiste plekken van 8 maanden reizen

Onherroepelijk wordt bij thuiskomt de moeilijkste vraag gesteld die je een reiziger kan stellen die net thuiskomt van een lange reis. Meer dan 8 maanden reizen, en vaak dagelijks van plek verwisselen, telt op tot een hoop plekken. Met reizen als hoofddoel zijn veel plekken die we opzoeken ook mooi. Maar na een tijdje thuis te zijn geweest komen de mooiste plekken van 8 maanden reizen vaak uit herinneringen bovendrijven. Wat kunnen we nu blij zijn met de mooie herinneringen die we hebben gemaakt

Het Verenigd Koninkrijk

Reizen naar het noorden verraste ons opnieuw. Zoals we dat eerder hadden met Scandinavië, valt ook het Verenigd Koninkrijk goed in de smaak. Al bij de kliffen van Dover worden we aangenaam verrast en de vele natuurparken in Engeland zijn bijna allemaal plekken waar we graag nog eens naar teruggaan. Maar pas als we naar het noorden toe in de dunbevolkte gebieden van Schotland komen, bereiken we échte droomplekken. We slapen bij Stoer Lighthouse op een afgelegen schiereiland, een plek om nooit meer te vergeten.

Geen verrassing dan, wellicht, dat het hoge noorden weer begon te lonken. Een avontuurlijke reis met meerdere overtochten bracht ons op de afgelegen eilandengroep Shetland. We hadden elf dagen de tijd, en al is het landoppervlak van de archipel beperkt; er is voor ons genoeg te zien en te doen. We gingen langs de meest afgelegen eiland op een zoektocht naar orka’s, die we niet konden vinden. Wel zagen we talloze zeevogels, zeehonden en zelfs een schuchtere zeeotter. De mooiste strandjes liggen overal rond de eilanden verborgen. Spiggie Beach op Mainland Shetland is zo’n pareltje dat voor altijd in ons geheugen is gegrift.

Spanje & Portugal

Het noorden van Europa lieten we met de aankomende winter vlot achter ons. We verruilden het eventjes voor Tenerife, maar vervolgens langere tijd voor Spanje en Portugal. Op weg naar het zuiden reden we door Picos de Europa en verrassend mooi berggebied in het noorden van Spanje en heerlijk wandelgebied. We hadden geen idee van de schoonheid van de landschappen hier en werden eerlijk gezegd zelfs door onze eigen foto’s nog verrast. Van het gebied rond Fuente Dé genoten we op een lange wandeling. Ook bij het verlaten van het Nationaal Park werden we getrakteerd op een mooi plaatje bij het stuwmeer van Riaño, dat in een oogwenk op mijn netvlies is gebrand.

Portugal kan zich op veel plekken met gemak meten aan die natuurpracht. De ruige Atlantische kust bleef ons aantrekken en van Porto in het noorden tot Sagres in het zuiden kwamen we telkens terug bij de zee. Tussendoor maakten we een mooie roadtrip door de Algarve. Overal waar we de tijd namen voor een mooie wandeling werden we weer gepakt door de mooie natuur, zelfs waar het golvende landschap gecultiveerd is met pittoreske kurkeiken. Op de rode aarde konden we vaak een hop vinden en ze zoeken werd snel een sport. De lange wandeltochten op de Fishermen’s Trail waren heerlijk en de imposante kliffen die we passeerden langs de kust tot aan de vuurtoren bij Cabo de São Vicente zien we graag nog eens terug.

Marokko

Vervolgens verbleven we bijna 3 zonnige maanden in het prachtige Marokko. Té lang om de indrukken te sorteren op ‘mooiheid’.

De ongedwongen sfeer in het afgelegen oasestadje Figuig blijft ons nog lang bij. We bleven 10 dagen hangen tussen de palmbomen die het beste van de dadeloogst in Marokko leveren. Een avontuurlijke roadtrip door het Atlasgebergte heeft ook veel mooie indrukken achtergelaten, zelfs als die in Marokko soms een rare nasmaak hebben door de absurde verschillen tussen ons als reizigers en de locals met veel minder mogelijkheden. Daarna drie weken lang onbezorgd genieten van de golven in Imsouane is mede daarom als een heel relaxte herinnering blijven hangen. De ‘afsluiter’ die we met familie maakten was een heerlijke kers op de taart; de roadtrip naar de Sahara vanuit Agadir koesteren we als één van de leukste delen van de reis.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.