De reisroute

geschreven door Jiska op

Iets waar je zeker, voordat je op reis gaat, over na moet denken is de reisroute die je wilt gaan maken. Er zijn ontzettend veel landen en er is ontzettend veel moois in de wereld. Dus hoe kies je dat?

Je hebt het plan om op reis te gaan, maar waar ga je dan allemaal heen? Je kunt het zo gek maken als je wilt. Wil je graag zoveel mogelijk continenten bezoeken of kies je ervoor om een kleiner gedeelte van de wereld intensief te bezoeken? Of laat je alles over aan het moment? Wat je ook doet, je eerste ticket, tour of stap is toch echt bepalend voor de richting die je gaat.

Wij hadden al snel besloten om naar Azië te gaan, vanwege de lage kosten die je daar hebt. Ook was het een droom van mij om naar Nieuw Zeeland te gaan. Deze twee plannen hebben we mooi met elkaar kunnen combineren. Het was dan ook een enorm voordeel dat we vanuit Azië naar Nieuw Zeeland vlogen, omdat dat een stuk korter vliegen is dan in een keer vanaf Nederland te vliegen.
Welke keuzes hebben wij nog meer gemaakt?

Onze reis zou in Beijing starten, omdat Pim graag de Chinese Muur wilde zien. Een eenvoudige wens, maar dan volgt natuurlijk de vraag: ‘Hoe gaan we naar Beijing toe?’. Natuurlijk hadden we van de TransMongolie Expres gehoord, maar uiteindelijk hebben we voor het vliegtuig gekozen, omdat dit een stuk goedkoper was. Vervolgens hebben we in China grote stukken met de trein gereisd om naar Tibet te kunnen gaan. Helaas moesten we met het vliegtuig naar Tibet, omdat de trein al vol zat. Na onze tour in Tibet zijn we te voet de grens over gegaan naar Nepal.

Na 5,5 week te hebben genoten in Nepal, hebben we ervoor gekozen om met het vliegtuig naar Vietnam te gaan. Dit deden we, omdat we niet genoeg tijd hadden om over land te reizen, aangezien we bezoek zouden krijgen in Vietnam. Na Vietnam hebben we een lange periode over land gereisd. Zo zijn we Cambodja, Thailand en Laos allemaal te voet de grens over gegaan. Dit houdt de timing van de grensovergang flexibel, je hoeft niks te boeken en kunt gewoon gaan en staan waar je wilt. Het enige waar we rekening mee hoeven te houden, is de datum waarop onze visa verlopen.

Na Thailand hebben we het vliegtuig genomen naar Maleisië. Je kunt vanaf Thailand ook met de trein naar Kuala Lumpur, maar omdat het vliegen met Air Asia zou goedkoop is, besloten wij met het vliegtuig te gaan. Om dan vervolgens een bezoek te brengen aan het Maleisisch Borneo, moet je wel het vliegtuig nemen. Wat trouwens goed te doen is, omdat je wederom met Air Asia kan vliegen.

Vervolgens wilden we naar Nieuw Zeeland gaan. We hadden natuurlijk ingecalculeerd dat dit best prijzig zou zijn. We hebben verschillende vluchten met elkaar vergeleken en kwamen er achter dat het het goedkoopst was om vanaf Kuala Lumpur een los ticket naar Sydney te boeken en vervolgens vanaf Sydney een nieuw ticket te boeken naar Christchurch. Zo konden we ook nog drie dagen Sydney meepikken op een transitvisum!

We kwamen erachter dat het vliegen vanaf Nieuw Zeeland naar een ander land best prijzig is. We hebben verschillende opties vergeleken: Australië en Indonesië kwamen langs, om uiteindelijk uit te komen op Sri Lanka. Daar zouden we een visum gaan regelen voor India. Eenmaal aangekomen in Sri Lanka besloten we vanwege het warme weer toch naar Mongolië te gaan. Dit hebben we wel goed overwogen, omdat de tickets hier naar toe ook kunnen oplopen. Toch besloten we om naar Ulaan Bataar te vliegen om zo een droom van ons waar te maken.

Welke keuzes heb jij gemaakt toen je over je reisroute na dacht?

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.