We zijn niet in India geweest, maar de landen rondom India bieden ook de heerlijke Indiase gerechten. Elke keer weer als we langs een Indiaas restaurant lopen, loopt het water ons in de mond.
Het begon in Nepal. We waren nog maar een maand op reis toen we de Indiase keuken ontdekten. In Pokhara genoten we op het dakterras van Punjabi van heerlijke naan. Onze favo: knoflook naan! De tandoors bij de ingang van de Indiase restaurant in Kathmandu trekken ons zo ongeveer naar binnen. We nemen een kijkje in de aardewerk pot om vervolgens een aantal naan en curry’s te bestellen.
De Indiase invloeden in Maleisië zijn heerlijk. We gaan heerlijk uit eten op mijn verjaardag bij Sangeetha in Kuala Lumpur met een heus verjaardagsmenu: een bord vol met heerlijke curry’s en wederom naan. In dit restaurant ontdekken we ook Masala.
Sri Lanka is wederom een land met veel Indiase invloeden. We eten heerlijke samosa’s, roti’s en curry’s. En in Mongolië sluiten we onze reis heerlijk af. We doen een bonte middag lunch bij Hazara. We bestellen goed en we bestellen veel. We genieten enorm van misschien wel de beste gerechten tijdens de reis.
We nemen ons dan ook voor om thuis Indiaas te eten en te koken. In de Toko kopen we de ingrediënten voor butter chicken en kikkererwten curry. Zodra ik een theelepel garam masala in de pan doe, ruik ik het: India! Wat een fijne geur en smaak om ook in Den Haag te ervaren. Binnenkort maar eens op zoek naar een Indiaas restaurant in Den Haag!
India, een land wat ik graag nog wil bezoeken, mede dankzij de verschillende heerlijke gerechten die ik onderweg heb geproefd.
Blijf op de hoogte!
Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten