Dolfijnen spotten

geschreven door Jiska op

Elke keer kan ik er weer enorm van genieten. We varen met een boot op zee, zien ze vanaf het strand of zwemmen met ze in het water; dolfijnen! Tijdens onze reizen hebben we ze meerdere keren gezien en elke keer vind ik het weer gaaf. Op welke plekken kun je goed dolfijnen spotten? Hieronder de plekken waar wij ze hebben gezien op een rijtje.

Het begon ongeveer 4 jaar geleden. Ik was in Costa Rica en daar zag ik voor het eerst wilde dolfijnen. In Dominical, aan de West kust van Costa Rica, kun je verschillende tours boeken. Met een klein bootje gingen we de zee op om walvissen en dolfijnen te spotten. Al gauw zwom de eerste dolfijn naast onze boot. De zee was best ruig dus we schommelden aardig heen en weer waardoor foto’s maken moeilijk was. Na een tijdje kwamen er alleen maar meer dolfijnen die met ons mee zwommen. Enorm gaaf! Helaas voor ons hebben we tijdens deze tour geen walvissen gezien, maar de eerste ervaring met wilde dolfijnen was meer dan geslaagd!

Op het Zuidereiland van Nieuw Zeeland heb je bij Curio Bay een grote kans om Hector dolfijnen te zien. Als je geluk hebt en je kunt een beetje surfen, kun je zelfs samen met deze kleine dolfijnen lekker surfen op de golven. Vanaf het strand hebben we genoten van de kunstjes die de dolfijnen op een zonnige dag lieten zien. Een dag later, met minder weer, gingen we surfen in de hoop om dit samen met de dolfijnen te doen. De eerste golf die ik pakte, pakte ik samen met twee andere dolfijnen.

In Kaikoura boek je natuurlijk een tour om walvissen te zien, maar je hebt ook een grote kans om tijdens deze tour dolfijnen te zien. Zo kwamen wij verschillende scholen Dusky dolfijnen tegen. Een bijzonder soort, omdat ze in hun leven nooit stoppen met zwemmen. Ze zijn dan ook ontzettend snel en schieten heen en weer bij de boot. Doordat het water zo helder is, kunnen we ze proberen te volgen onder water.

In de Hauraki Golf op het Noordereiland van Nieuw Zeeland hebben we gezwommen in een baai terwijl er ook een groep wilde dolfijnen rond zwom. We wilden een boottocht doen in de baai, maar zagen bij aankomst dat er dolfijnen rond zwommen. We hebben gelijk snorkels gehuurd en zijn het water ingesprongen. Onwijs gaaf om een groepje dolfijnen op je af te zien komen en ze in het water onder je door te zien zwemmen om vervolgens naast je omhoog te springen! Wat een ervaring!

Naast de blauwe vinvis zijn er ook ontzettend veel dolfijnen in de zee bij Mirissa in Sri Lanka te spotten. We varen een grote groep dolfijnen en verschillende vissersbootjes tegemoet als we op zoek zijn naar walvissen. De vissers op de bootjes volgen de dolfijnen, omdat die achter de tonijn aan zwemmen. Zo’n grote groep dolfijnen zoals we hier hebben gezien, heb ik het nog nergens anders gezien.

Waar heb jij dolfijnen gespot?

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

    Ilse
    7 jul 2018

    Schitterende foto’s, vooral die 2e! Ze zijn ook zo nieuwsgierig en erg mooi om te zien natuurlijk 😉
    Wij hebben voor het eerst dolfijnen gespot in Ecuador in 2014. Het is geen geweldige video geworden en er zijn maar 1 of 2 aardige foto’s van maar desondanks was dit voor ons een geweldige ervaring!

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.