Drie dagen doen

Jullie hebben niet allemaal 9 maanden om Azië en Oceanië te ontdekken. Dat snappen we. Ook voor mensen met minder tijd, zoals wij nu ook weer zullen hebben in Nederland, hebben we echter tips. Je kan ook drie dagen doen!

Uiteindelijk is ook een langere reis een aaneensluiting van korte trips die we nu gaan delen. Hieronder de ultieme drie dagen trips die onderdeel vormden van onze reis. Binnenkort volgen, dichter bij huis, ook 3 dagen Kopenhagen!

Drie dagen historie

De roots van Zuid-Oost Azië liggen deels letterlijk tussen de wortels van de jungle rond Siem Reap in Cambodja. In Angkor Wat, de grootste tempel, en de directe omgeving kun je al een dag verdwaald raken. Dag 2 kun je dan gebruiken om wat minder grote of bekende tempels, poorten, muren of bruggen in een wijdere omgeving te bekijken. Ook de waterreservoirs, die wij slechts van een afstand zagen, zijn indrukwekkend door hun omvang. Op dag 3 moet je dan de moeite nemen om er echt op uit te gaan. Naar Beng Mealea, wat ons betreft echt de gaafste en mooiste tempel van Angkor, op zo’n 50km, of 1,5 uur tuk-tuk, van Siem Reap.
Lees Drie dagen Angkor »

Drie dagen buddhisme

Lhasa, de hoofdstad van Tibet en het buddhisme en tot de Chinezen kwamen ook de verblijfplaats van de Dalai Lama. Nu rest een bizarre mix van overmatige toewijding aan de filosofie en politieke verwikkelingen die we eigenlijk ook niet begrijpen. In drie dagen krijg je een overdosis aan buddha’s, tempels, kloosters, monniken en pelgrims te zien. Zelfs als je dat wat teveel is, blijft het Potala Palace wat ons betreft één van de bijzonderste gebouwen op aarde.
Lees Drie dagen Lhasa »

Drie dagen jungle

Er is geen kaart die ons wijst waar we moeten zijn voor een te gekke outdoor ervaring. Gelukkig is er wel Mister Chart! Hij neemt ons drie dagen mee in de Thaise jungle bij Pai. We wandelen uren zonder iemand tegen te komen, slapen half onder de sterren – half onder een hut van bananenbladeren, eten midden in de nacht versgeschoten hert en alle drie de dagen verschillende varianten op ‘sticky rice’, hét survivalvoedsel van de Thai. Drie dagen onvervalste natuur!
Lees Jungletrek met Mister Chart »

Drie dagen luxe

Ontspannen op het water, dat doen we met een drie-daagse cruise door Ha Long Bay en Bai Tu Long Bay in Vietnam. Op een luxe boot krijgen we heerlijk eten gepresenteerd, met de lekkerste verse zeevruchten. We kanoën rond de bijzondere kalkstenen eilanden in de Ha Long Bay, vissen op inktvis en zwemmen in het heerlijke water van de minder toeristische (en dus veel schonere) Bai Tu Long Bay. Ook proeven we wat cultuur in de drijvende vissersdorpen en op het eiland Đảo Quan Lạn.
Bekijk de Foto’s van Ha Long Bay en Bai Tu Long Bay »

Drie dagen westers

Een stad met Engelse roots, ooit opgebouwd door veroordeelden en nu een mix van oud en nieuw aan de oostkust van Australië. Sydney heeft meer dan genoeg te bieden voor weken, maar het prijskaartje maakt drie dagen net wat aantrekkelijker. Wij gingen gelijk weer door naar Nieuw Zeeland en mochten een tussenstop van 72 uur maken op een transitvisum. Van de Harbour Bridge naar het Opera House en terug in de tijd in het Rocks Discovery Museum, bij Mrs. Macquiries Point en The Mint. Met als kers op de taart de musical van de Lion King!
Lees Drie dagen Sydney »

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.