Drie dagen Lhasa

Drie dagen Lhasa

geschreven door Jiska op

Na drie grote steden te hebben bezocht in China is het nu tijd om naar Tibet te gaan. We doen een zevendaagse tour via Lhasa, Shigatse, Mount Everest en Zhangmu naar Nepal. De eerste drie dagen van onze Tibet tour brengen we door in de hoofdstad van de autonome regio: Lhasa. In Tibet mag je uitsluitend met een gids reizen dus worden we op het vliegveld opgehaald door onze gids. Hij ontvangt ons en onze medereizigers op traditionele wijze op het vliegveld met de welkomsgroet ‘Tashi Delek’ en een typische witte sjaal.

De eerste dag kunnen we vrij rondlopen in Lhasa, zonder de toeristische attracties te bezoeken. We lopen een rondje op de Barkhorstreet. Dit is de straat om de Jokhang tempel heen, waar de pelgrims kloksgewijs omheen lopen. Sommige pelgrims bidden na elke drie stappen. Ze slaan eerst een Tibetaans kruisje en glijden daarna met houtjes om hun handen over de grond.

De tweede dag bezoeken we de Drepung Monastery. Dit is het belangrijkste klooster van Lhasa. Zoals elk klooster ligt ook dit klooster buiten de stad tegen een berg aan. Binnenin het klooster is een grote kleurrijke gebedsruimte met daar om heen veel verschillende buddha’s. Ook bezoeken we de Jokhang tempel. Voor de ingang van de tempel zijn veel mensen aan het bidden en binnenin lijkt het op de Drepung Monastery.

Op de laatste dag bezoeken we Potala Palace, waarvoor we een dag eerder een boeking hebben moeten maken. In Potala Palace hebben verschillende Dalai Lama’s gewoond. We mogen, om precies te zijn, één uur rondlopen in het paleis. Onze gids heeft er dan ook een aardig tempo inzitten. We zien verschillende kamers van de Dalai Lama’s, buddha’s en stupa’s. In een stupa zit (een deel van) het lichaam van een overleden Dalai Lama. Als laatst bezoeken we de Sera Monastery waar we monniken zien discussiëren en mediteren. Lhasa: het geloof staat centraal, maar de Chinese invloeden maken het steeds meer tot een wereldstad. Nu kijken we uit naar een rit door de natuur van Tibet.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.