Drie dagen Lhasa

Drie dagen Lhasa

geschreven door Jiska op

Na drie grote steden te hebben bezocht in China is het nu tijd om naar Tibet te gaan. We doen een zevendaagse tour via Lhasa, Shigatse, Mount Everest en Zhangmu naar Nepal. De eerste drie dagen van onze Tibet tour brengen we door in de hoofdstad van de autonome regio: Lhasa. In Tibet mag je uitsluitend met een gids reizen dus worden we op het vliegveld opgehaald door onze gids. Hij ontvangt ons en onze medereizigers op traditionele wijze op het vliegveld met de welkomsgroet ‘Tashi Delek’ en een typische witte sjaal.

De eerste dag kunnen we vrij rondlopen in Lhasa, zonder de toeristische attracties te bezoeken. We lopen een rondje op de Barkhorstreet. Dit is de straat om de Jokhang tempel heen, waar de pelgrims kloksgewijs omheen lopen. Sommige pelgrims bidden na elke drie stappen. Ze slaan eerst een Tibetaans kruisje en glijden daarna met houtjes om hun handen over de grond.

De tweede dag bezoeken we de Drepung Monastery. Dit is het belangrijkste klooster van Lhasa. Zoals elk klooster ligt ook dit klooster buiten de stad tegen een berg aan. Binnenin het klooster is een grote kleurrijke gebedsruimte met daar om heen veel verschillende buddha’s. Ook bezoeken we de Jokhang tempel. Voor de ingang van de tempel zijn veel mensen aan het bidden en binnenin lijkt het op de Drepung Monastery.

Op de laatste dag bezoeken we Potala Palace, waarvoor we een dag eerder een boeking hebben moeten maken. In Potala Palace hebben verschillende Dalai Lama’s gewoond. We mogen, om precies te zijn, één uur rondlopen in het paleis. Onze gids heeft er dan ook een aardig tempo inzitten. We zien verschillende kamers van de Dalai Lama’s, buddha’s en stupa’s. In een stupa zit (een deel van) het lichaam van een overleden Dalai Lama. Als laatst bezoeken we de Sera Monastery waar we monniken zien discussiëren en mediteren. Lhasa: het geloof staat centraal, maar de Chinese invloeden maken het steeds meer tot een wereldstad. Nu kijken we uit naar een rit door de natuur van Tibet.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

  Harry
  21 sep 2013

  Hoi jis en pim wat een geweldige reis maken jullie erg leuk om jullie verhalen te lezen.gisteren 3-1 verloren eerste set speelde we met 5 man er was er 1 in slaap gevallen thuis. morgen naar halve marathon kijken van bram en we hem ononderweg van energie drank voorzien.groetjes harry.

  .

  Rozanne
  21 sep 2013

  Jullie hebben volgens mij al zoveel toffe dingen meegemaakt, en nog zoveel te zien! Have fun!

  Atie en rene
  21 sep 2013

  Hoi Pim en Jiska,

  Leuk, om jullie stukjes te lezen! Je hebt schrijverstalent, Pim. Geniet van de volgende reisactiviteiten.

  Pierreami
  22 sep 2013

  Tashi delek Pim en Jisaka,
  Mooi avontuur en mooie foto’s! (Zeker van die sluiter) Jullie kunnen zeker flink inzoomen? Geniet ze!

  Pierre
  Zaterdag helaas met 3-6 verloren van Excelsior Maassluis

  Anouk
  22 sep 2013

  Leuke verhalen Jis..
  Iedereen geeft ook alle sportuitslagen door, maar die van ons team was helaas niet zo goed 🙁
  Wel hadden we aanmoediging van Nora (heeft 2 weken vakantie dus kwam ff langs) en van Sanne (ze had Jesper ook meegenomen) 🙂

  Coralien
  1 okt 2013

  Hi stoere reizigers, wat een mooie verhalen vertellen jullie en bijzondere dingen maken jullie mee. Fijn dat het goed gaat .Blijf de mooie dingen zien en geniet veel liefs ook van Ed , Coralien

  Alice van Kalsbeek
  24 feb 2014

  Hoi Pim en Jiska,
  Wat een mooie reis maken jullie! En wat een prachtige beelden en filmpjes houden jullie en wij er aan over!
  Nog veel plezier de komende tijd. Alice

   9 mrt 2014

   Bedankt Alice, het is soms onvoorstelbaar hoeveel mooie plekken we al hebben gezien! We blijven genieten:)

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.