Drie dagen Sydney

geschreven door Pim op

Na Maleisië zouden we naar Nieuw Zeeland gaan. Zoveel was duidelijk. Daarom boekten we al ruim van tevoren de camper waarmee we dat land kunnen gaan verkennen. Om in Nieuw Zeeland te komen, en mogen blijven, zijn echter twee vliegtickets nodig. Eén erin, en één er weer uit. We richten ons eerst op het eerste.

Het blijkt het goedkoopst om te vliegen met een overstap in Australië, maar omdat we dan tussendoor moeten uitchecken moeten we ook een visum hebben voor Australië. Maar willen we naar Australië? We geven liever de prioriteit aan Nieuw Zeeland. Dus kiezen we voor een middenweg. We vragen in Bangkok een transitvisum aan, dat ons recht geeft op 72 uur in Australië; precies genoeg om in de 70 uur tussen onze vluchten een bliksembezoek aan Sydney te brengen.

Een transitvisum is best eenvoudig te regelen en in principe gratis. Regel je het in Bangkok dan is het waarschijnlijk het makkelijkst om naar het Australian Visa Application Center te gaan, dat, als alternatief voor de ambassade, optreedt als tussenpersoon voor het regelen van je visa. Daar betaal je dan wel servicekosten voor, voor ons 1200 Baht. Je krijgt daar een gratis uitzichtje bij, vanaf de 34e verdieping (of, als je brutaal de laatste trappen neemt, het dak) van het Thai Commercial Center.

Toevallig komen we bij de grens van Laos met Thailand een Lonely Planet tegen van Oost Australie. Even schrikken van de prijzen; alles is fors duurder dan het goedkope Azië waar we tot nu toe aan gewend en door verwend zijn. Het vooruitzicht om op de Harbour Bridge te kunnen lopen met zonsondergang en dan uitzicht te hebben op The Opera House maakt echter veel goed.

Als op en top toerist gaan we dus alle toeristische bezienswaardigheden in slentergang af. Vertrouwd zijn de Aziaten, die gewapend met foto- of videocamera met ons meelopen. Nieuw zijn de schone straten, mooie stoepen, rustige parken en vooral stoplichten en verkeersregels waar iedereen zich aan houdt. Ongeduldig staan we van het ene been op het andere te wippen tot de voetgangerslichten met een grappig ‘PEW’-geluidje op groen springen en even later zijn we juist weer bijzonder verrast als we direct door kunnen lopen omdat een taxi voor ons op de rem gaat bij een zebrapad.

Modern wordt afgewisseld door historisch; nieuw en oud wordt pal naast elkaar gebouwd in de binnenstad van Sydney. Daar is niet altijd iedereen even blij mee (geweest). Het Rocks Discovery Museum geeft een gratis terugblik op de geschiedenis van The Rocks – de plek waar de eerste nederzetting van de Engelsen ooit werd gebouwd. Wiens wil daar wet was, is niet altijd even duidelijk geweest. Maar wat wil je, als je om te beginnen vooral gerechtelijk veroordeelden naar een land stuurt dat eigenlijk van anderen was. Inmiddels wordt daarover een beetje beter nagedacht en dat levert wat ons betreft een mooie mix op. Van Mrs. Macquiries Point tot The Opera House, van The Mint tot The Harbour Bridge, alles staat en ligt er schitterend bij en het contrast geeft een extra dimensie.

Maar drie dagen is kort, zeker in verhouding tot onze lange reis. We moeten dus iets uit de hoge hoed toveren om deze dagen extra onvergetelijk te maken. Dat we daarvoor eerst diep in de buidel moeten tasten, nemen we op de koop toe; deze kans grijpen we met beide handen aan. Sydney is namelijk een van de weinige wereldsteden met een theater waarin de musical van de Lion King nog vertoond wordt. We laten ons (weer) verbazen en genieten van (weer) een hoogtepunt van de reis. Sydney zullen we, ondanks dat we er maar kort waren, ons nog lang herinneren.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

  Floor van der Valk
  13 feb 2014

  Mooi hè Sydney?! Nu genieten van Nieuw Zeeland! Ook een stuk duurder maar oh zo mooi!!

   13 feb 2014

   Zeker gaaf om Sydney te zien!
   Kan niet wachten tot we onze camper gaan ophalen!!

  Floor
  13 feb 2014

  Mooi verhaaltje weer! Heel veel plezier met de camper!

  Liefs

  Atie en rene
  13 feb 2014

  Hoi!
  Geweldig om met een camper rond te trekken! Veel plezier.
  En…gefeliciteerd met nicht Saar!

  Jerry
  14 feb 2014

  Hhaha, als je brutaal bent heb je een mooi uitzicht van het dak :p Niet zo brutaal he jij! 😉 Geniet er maar van in NieuwZeeland. Als ik ergens naar terug wil is het dat land wel!

   Pim
   14 feb 2014

   Hehe, sommige mensen kennen gewoon geen grenzen 😉
   Morgen onze camper ophalen, onwijs zin in! Je kan het hopelijk nog eens een beetje mee gaan beleven 🙂

  Ilonka
  18 feb 2014

  Zo, jullie zijn al een weekje aan het toeren. Zal vast we luxe zijn na de busritten die jullie hebben meegemaakt. Fijn dat jullie echt deze reis alles doen zoals gehoopt en bedacht hadden in Nederland en dat jullie nu echt de camper hebben. Gelijk hoor! je zal het niet snel weer kunnen doen. Dus geniet, enjoy en neem het ervan veel plezier nog

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.