Drie leuke dingen op reis

geschreven door Jiska op

Op reis gaan is heerlijk. Steeds weer een nieuw land ontdekken met nieuwe mensen en nieuwe gewoontes. In het ene land is het eten heerlijk en in het andere land genieten we van de natuur. Overal is wel wat bijzonders te ontdekken. Toch zijn er drie leuke dingen op reis die overal leuk zijn. Welke dingen doen wij graag als we op reis zijn.

Eten
Als we net aankomen in een nieuw land vinden we het heerlijk om kennis te maken met het lokale eten. We willen het liefst alles proeven. Het leuke is dat we de eerste paar dagen in een nieuw land dan ook best veel snacken tussen de maaltijden door. Vooral in Azië is dit makkelijk te doen. Bijna op elke straathoek kun je wel een kraampje vinden waar je iets kleins kunt eten; loempia, fruit, momo’s, roti en ga zo maar door. Ook de maaltijden zijn meestal een fijn moment van de dag. Vooral voor de lunch en het avondeten zoeken we een lokaal restaurantje op. We kijken wat de lokale bevolking eet en bestellen dit ook. En bijna altijd smullen we van wat we krijgen. Fijn is dat.

Naar de markt gaan
Op reis, maar eigenlijk ook thuis, gaan we graag naar de markt. En het liefst naar een markt waar eten wordt verkocht. Het is geweldig wat de lokale bevolking aanbiedt op de markt; echte kippenpoten, kikkers, half levende vissen, lokale groenten, eendjes etc.. Je kunt je prima een middagje vermaken met over de markt slenteren. En als je gelukt hebt mag je zo hier en daar ook nog wat proeven. Het fijne van de markt is dat je voor een klein prijsje best veel kan kopen. Heerlijk om zo te genieten van vers fruit.


Wilde dieren spotten
In elk land waar we zijn vind ik het geweldig om wilde dieren te spotten. Dit begon tijdens mijn eerste verre reis naar Costa Rica. Wat kun je daar een rijk aan dieren spotten. Het is geweldig om door de natuur te lopen en op zoek te zijn naar wilde dieren. Het op zoek zijn naar de dieren is al een leuke ervaring en als je ze dan ook echt ziet, voel je je helemaal gelukkig. Een hele bijzondere ervaring was in Nepal. We waren op zoek naar neushoorns en moesten de boom in klimmen in het geval dat er een neushoorn langs zou komen. En ja hoor, vanuit de boom zagen we ze!

Dit waren onze ‘drie leuke dingen op reis’. Wat vind jij fijn om te doen op reis?

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.