Droomreizen

geschreven door Jiska op

We hebben ontzettend veel gave dingen gezien, gedaan en ervaren tijdens onze reis. We hebben 9,5 maand kunnen genieten van veel moois in Azië en Nieuw Zeeland. Maar we willen meer. In Nederland dromen we lekker verder. Over welke bestemmingen, landen of reizen kunnen wij dromen? We lopen door ons lijstje van droomreizen.

Het lijkt ons een gave ervaring om eens een keer op een vrachtschip mee te varen naar waar dan ook. We krijgen volop inspiratie hiervoor door 3 op Reis te kijken, waarin Floortje Dessing in seizoen 7 met een vrachtschip van Rotterdam naar New York vaart. Gewoon een week of langer op een boot zitten, kennis maken met de bemanning van de boot, niks om je heen hebben behalve de zee en de boot en genieten van het uitzicht van de zee. We weten dat het mogelijk is om met een vrachtschip mee te varen, ook weten we dat je hier geduld voor moet hebben, omdat je nooit zeker weten hoe laat een schip gaat vertrekken. Dat kan soms aardig lang duren.

Natuurlijk kan een droomreis met onze nieuwe camper niet ontbreken. Tijdens onze roadtrip in Mongolië hebben we vaak genoeg bedacht hoe gaaf het zou zijn om met je eigen busje rond te rijden in dit enorme land. Aangezien het landschap in Mongolië nogal ruig is, moet hier wel een goede voorbereiding aan te pas komen. Helaas is onze bus geen 4×4 en dit heb je toch echt nodig in Mongolië. Een leuk plan wat dus echt nog goed moet worden uitgedacht als we het daadwerkelijk gaan doen.

Wie weet kunnen we een vrachtschipreis combineren met een bezoek aan Antarctica. Dat staat ook hoog op ons lijstje van droomreizen. Een gaaf werelddeel wat we graag een keer willen bezoeken. Helaas hangt er een aardig prijskaartje aan deze reis. Van vrienden hebben we gehoord dat je met een vrachtschip dit continent kan bezoeken, maar heel veel tijd om dit werelddeel te bezoeken heb je dan niet. Wellicht toch een betere optie om met een tour Antarctica te bezoeken.

Afrika! De Big Five wil ik echt heel graag zien. En wie heeft dit niet op zijn lijstje van droomreizen staan? In Sri Lanka stonden we al oog in oog met de Aziatische olifant en in Nepal met een neushoorn, maar het lijkt me ontzettend gaaf om op safari te gaan om ook een luipaard, een leeuw en een buffel te zien. En komen we dan tijdens de safari dan ook nog een Afrikaanse olifant of een neushoorn tegen, kan onze reis natuurlijk helemaal niet meer stuk.

Olifanten in Sri Lanka

Hoog op mijn lijstje van droomreizen staat ook het bekijken van het Noorderlicht. Wat lijkt het met gaaf om in de winter naar Scandinavië  te gaan om het Noorderlicht te kunnen zien. Dit kleuren spektakel trekt me al zo lang. Ik hoop dat het er echt van gaat komen. En ja, als je dan toch in de winter in Scandinavië bent, is het ook wel de moeite waard om een hondensleetocht of een sneeuwscooter tocht over een bevroren meer te maken.

Van welke reis, bestemming of land kan jij dromen?

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.