Duiken bij de Kabbelaar, Scharendijke

Duiken bij de Kabbelaar, Scharendijke

We gaan duiken bij de Kabbelaar, Scharendijke, op de gelijknamige duikspot bij het duikcentrum van Scharendijke. Wederom gaan we samen met ervaren duikers, voor de gezelligheid, maar ook omdat onze laatste duik alweer even geleden is.

Een opfrisser dus, in figuurlijk zin – maar niet minder in letterlijke zin; het is rond de 30°C boven water en fijn om in het water te liggen, al is dat ook relatief warm met een watertemperatuur van 23°C. Het water is bijna spiegelglad. Toch valt het zicht op een meter of 6 onder water best tegen. We splitsen al snel op in koppels en verkennen de duikspot dan samen.

Er is genoeg te zien, want er zijn hier een aantal wrakken afgezonken en er is een kunstmatig rif aangelegd. De oplettende duiker, en met zo één zwem ik gelukkig samen, kan van alles aanwijzen. We zwemmen langs het rif naar een wrak en zien kreeften, grote noordzeekrabben, een zeedonderpad, een schar, veel garnalen en een meloenkwalletje.

Het is weer even inkomen, maar de eerste duik verloopt zo prima. Dat is bij de tweede duik voor mij anders. Na een kwartier begint met een flinke knal de luchttoevoer naar mijn drukmeter te lekken. Mijn duikbuddy Pepijn heeft de knal wel gehoord, maar niet direct in de gaten dat mijn fles aan het leeglopen is. Op zo’n 6 meter onder water tik ik hem aan om hem op het probleem te wijzen. Dan volgen de handelingen die we allebei geleerd hebben te doen bij zo’n noodgeval. Na een paar keer diep ademhalen van wat zomaar de laatste lucht uit mijn fles kan zijn, wissel ik naar zijn octopus, een alternatieve luchtvoorziening aan zijn fles. Samen stijgen we daarna gecontroleerd naar het oppervlakte.

Slechte ervaring met duiken bij De Kabbelaar

Dat het allemaal goed is afgelopen spreekt voor zich, als ik even later met de ademautomaat in de winkel van De Kabbelaar sta. Van spullen die je huurt moet je kunnen verwachten dat ze goed onderhouden zijn, maar een incident kan zich natuurlijk altijd voordoen. Het valt op dat er geen excuses worden gemaakt. Eerlijk gezegd geeft dat wel een slechte ervaring met Duikcentrum De Kabbelaar. Bij Dolphins in Brouwershaven, op 10 minuten rijden, hebben we veel betere ervaringen en vallen de kosten ook lager uit.

Wat dat betreft kan het de volgende keer beter, maar niettemin hebben we weer een paar mooie duiken bij kunnen schrijven in ons logboek! En een filmpje, dat je hieronder kan bekijken.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

    Thomas
    1 jul 2019

    Fijn stukkie, leuke film!

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.