Duiken bij Playas del Coco

duiken bij Playas del Coco

geschreven door Jiska op

We duiken bij Playas del Coco in Costa Rica met het idee om gewoon een keer een mooie duik te maken, maar krijgen de smaak goed te pakken. Het is zo mooi en leuk dat we besluiten onze PADI te gaan halen.

We boeken de verschillende duiken die we maken bij Rich Coast Diving. Een duikshop met Nederlandse eigenaren en instructeurs van over de hele wereld. Samen met onze gids/instructeur, kapitein en nog andere duikers worden we met een klein bootje opgehaald en naar de duikboot gebracht. Daar liggen onze duikspullen voor ons klaar.

Duiken bij Playas del Coco

We varen telkens ongeveer 10 tot 15 minuten om bij de verschillende duikspots te komen. Voor een lokale duik is er keus uit 9 verschillende duikspots. Meestal besluiten de instructeurs en de kapitein waar we heen gaan. Als je meerdere keren duikt, kun je soms ook kiezen om een bepaalde plek nog een keer te zien. Ondertussen maken we ons gereed voor de duik. De wetsuits gaan aan en de duikattributen worden gecontroleerd. Als we bij de duikspot aangekomen zijn, hijsen we ons in ons BCD en doen we de buddycheck. We controleren nog eens of alles goed zit! Na de final check rollen we onszelf achterover het water in of stappen we vanaf de boot het water in. Het duiken bij Playas del Coco kan beginnen.

Het onderwaterleven

Meestal gaan we via een lijn naar beneden waarbij we regelmatig onze oren moeten klaren vanwege de druk. Eenmaal beneden zorgen we voor een goed drijfvermogen zodat we makkelijk kunnen zwemmen.
We volgen de gids die de duikspot goed kent en ook meer weet over de verschillende dieren die onder water leven. Met handgebaren laat hij (en wij later ook) weten welke dieren er rond ons zwemmen. Zo zien we haaien, zeeschildpadden, naaktslakken, verschillende roggen en heel veel andere kleine vissen. Het is echt genieten!

Tijdens onze duik houden we onze zuurstof in de fles in de gaten en zorgen we ervoor dat we niet dieper gaan dan 18 meter. We seinen de gids als we op de helft van de zuurstof zijn en genieten op de ‘terugweg’ van al het moois dat we zien.

Bij Rich Coast Diving krijgen we voor $110,- twee tanks. Tussen de duiken rusten we wat uit, krijgen een lekkere snack en laten het stikstofgehalte in ons lijf weer wat zakken. Daarna maken we ons op voor de tweede duik, we doen weer de buddycheck en kunnen dan voor de tweede keer genieten van al het moois onder water.

Duiken bij Playas del Coco heeft voor ons een nieuwe wereld geopend!

We vinden het beiden heel leuk om te doen en hebben de smaak te pakken!
Leuke duiktips zijn meer dan welkom!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.