Duiken in Nederland

Sinds we ons PADI hebben gehaald op reis, zijn we al een aantal keer wezen duiken in Nederland. Dit is goed te doen in Zeeland! Wij kozen voor het Grevelingenmeer en hebben heerlijk gedoken.

In Zeeland zijn verschillende duikstekken. Voor beginners die willen duiken in Nederland is het Grevelingenmeer goed te doen. Er staat geen stroming en er is van alles te zien onder water. Er is een kunstmatig rif aangelegd waardoor er van alles groeit.
Omdat wij zelf geen duikspullen hebben, huurden we een deel van onze duikspullen bij Dolphins in Brouwershaven. Ze verhuren goed materiaal tegen een prima prijs. Ook kun je hier van alles kopen voor je eigen duikoutfit.

Samen met vrienden die bekend zijn met duiken in Nederland ontdekten wij het mooie onder water leven van Nederland. We doken met hen bij de Kerkweg! Zij navigeerden ons onder water naar mooie plekken. We zagen zeenaalden, een zedahlia, krabben, sponzen slakken en garnalen!
Met een zelf aangeschaft duikhorloge en kompas, gekocht bij Dolphins, doken we later nog een keer samen.

We sloten het duikseizoen in Nederland af met twee duiken bij Dreischor. Een stuk rustigere duikstek dan bij De Kerkweg. Een mooie steiger brengt je als snel op genoeg diepte om veel moois onder water te zien. Tijdens deze duik zagen we voor het eerst grote kreeften!

Het water was al een stuk kouder, maar weerhield ons er niet van om nog een tweede duik te maken. Op verschillende duikstekken in Zeeland kun je je fles bijvullen bij een automaat, zodat je makkelijk nog een tweede duik kan maken!

Doordat we nu een aantal keer in Nederland hebben gedoken, raken we steeds een beetje meer gewend aan duiken. Helaas is het nu wel te koud om nog te duiken in Nederland, maar we kijken uit naar een duikvakantie in Egypte die gepland staat in het voorjaar! Daarover later meer :).

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.