Duiken met dolfijnen in Egypte

Duiken met dolfijnen in Egypte

Onze gids spreekt van geluk dat we tijdens onze duiken in Egypte meemaken dat we dolfijnen zien. Vanzelfsprekend zal het zeker niet zijn dat je kan duiken met dolfijnen in Egypte. We hadden er wel op gehoopt, maar zijn ook aangenaam verrast als het ons ineens overkomt.

We vergroten onze kansen door meerdere duiken te doen. Op vijf dagen maken we 10 duiken en telkens zien we wel wat nieuws. Het helpt ook dat de duikschool die we kiezen, Aqua Stars, ons telkens naar andere plekken meeneemt, waaronder een rif aan de rand van de lagune, de duikspot Sha’ab Claude, waar we de dolfijnen treffen. De duikschool combineert deze locatie met een bezoek aan de Salem Express duiksite.

De duik met dolfijnen begint aanvankelijk eigenlijk als elke andere duik in Egypte. We laten onze in het water zakken en beginnen een route te zwemmen aan de rand van een rif. Tot de gids ineens geluid begint te maken en gebaart: dolfijnen! Langzaam en elegant glijdt de groep van zeven dolfijnen door het water. Aanvankelijk zijn ze bij een andere groep duikers, maar ze komen ook onze kant op en zelfs heel dichtbij. Heel even zijn we oog ik oog met deze bijzondere dieren.

Er is genoeg gelegenheid om hier uitgebreid van te genieten. We vervolgen nog wel enigszins onze weg, maar met weinig voortgang en op de heen en terugweg meermaals geflankeerd door de groep dolfijnen. We kunnen er geen genoeg van krijgen, maar er zit maar zoveel lucht in onze tanken en we moeten terug naar de boot.

Terug aan boord is iedereen er een beetje stil van. Er zijn dromen uitgekomen, maar ook nog mensen aan boord die het water nog in moeten. Die staan te trappelen om ook de zee in te mogen, terwijl de groep dolfijnen zich ook aan het oppervlakte laat zien. Uiteindelijk krijgt iedereen een kans op deze bijzondere ervaring.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.