Duikles bij Tenerife

Duikles bij Tenerife

Eerder haalden we onze PADI Open Water Diver brevet in Costa Rica. Dat volgen we op met een cursus voor gevorderde duikers. We doen deze duikles bij Tenerife en leren zo weer een hoop bij. Daarbij maken we ook extra duiken bij Tenerife om simpelweg meer ervaring op te doen.

We kiezen voor duikles bij Tenerife omdat we weten dat de duikleraar die we in Costa Rica hadden, hiernaartoe van baan gewisseld is. Hij werkt op Tenerife bij de duikschool Blue Explorers, die door Nederlanders gerund wordt (er is trouwens ook een locatie op Gran Canaria). Omdat de lessen van hem ons zo goed bevielen en Tenerife relatief eenvoudig te bereiken is, besluiten we twee weken te plannen om weer eens intensief met hem te duiken.

De duikschool beveelt de duiklespakketten van SSI aan. SSI is een concurrent van PADI en biedt vergelijkbare cursussen aan. Er zijn ook verschillen tussen PADI en SSI. Eén daarvan is de kosten. SSI is over het algemeen iets goedkoper, met name voor de online lespakketten. Een ander is de vereisten. SSI kijkt, in tegenstelling tot PADI, ook naar je duikervaring als maatstaf voor je kennisniveau. Voor sommigen cursussen moet je daarom eerst een bepaald aantal duiken hebben gemaakt. Daarnaast zijn er ook verschillen in de naamgeving die de twee aanbieders hanteren ter aanduiding van je niveau.

Bij PADI wordt je na Scuba Diver (duiken tot 12 meter) en Open Water Diver (duiken tot 18 meter) vervolgens Advanced Open Water Diver (duiken tot 30 meter). Met de cursus van hetzelfde niveau benoemt SSI je tot Advanced Adventurer. Duikscholen erkennen dit niveau als zijnde hetzelfde als dat van de PADI Advanced Open Water Diver. Om met SSI Advanced Open Water Diver te worden moet je meer duiken maken, waardoor je al meer ervaring opdoet, en daarbij ook nog meer kennis opdoen.

In 5 duiklessen leren we duiken naar 30 meter en de basis van navigeren onder water. Daarbij krijgen we voorproefjes van wrakduiken, duiken vanaf een boot en nachtduiken. Het bevalt weer heel goed om vrije tijd op een mooie zonbestemming te vullen met wat inspanning voor lichaam en geest. We leren bij en hebben het onwijs naar ons zin. We zien ook weer mooie dingen en dieren onder water! Daarover later meer.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.