Duikstekken bij Tenerife

duikstekken bij Tenerife

We zijn twee weken op Tenerife om te duiken. We duiken met Blue Explorers en onze duikleraar uit Costa Rica die nu op Tenerife werkt. In totaal maken we  15 duiken, waarvan 10 fun duiken en 5 trainingsduiken. We halen ons volgende duikbrevet en ontdekken heel wat duikstekken bij Tenerife.

Het duiken is zo leuk en er zijn zoveel verschillende duikstekken bij Tenerife dat we liever onze duikvaardigheden uitbreiden dan de rest van het eiland bezoeken. Blue Explorers zorgt er steeds voor dat we een nieuwe duikstek te zien krijgen. Na twee duiken te hebben gemaakt in de baai bij Abades, rijden we iedere ochtend met een volle auto met duikspullen naar een nieuwe duikplek.

Duikstekken op  Tenerife

We beginnen onze eerste duik met een opfrissingsduik in de baai van Abades. In het ondiepe water van de baai herhalen we verschillende vaardigheden. Het lukt allemaal nog goed, dus we kunnen al vlot weg zwemmen naar het eerste rif bij Abades. We genieten weer van het onderwaterleven en kunnen op een veilige diepte weer even wennen aan het onderwater ademen. Zodra we weer het strand opstappen, weten we allebei al gelijk dat we diezelfde middag nog een duik willen maken. De tweede duik brengt ons naar een iets verder rif in de baai bij Abades. We zwemmen door onze eerste tunnel en op de terugweg genieten we van een zeeschildpad die we tegen komen.

De meeste duiken maken we vanaf het strand. We lopen met onze bepakking het water in en doen onze vinnen aan en masker op waarna we al gauw naar de bodem van de zee zakken. Het is bij Blue Explorers ook mogelijk om bootduiken te maken. Met onze eigen gids/leraar duiken we dan met een andere duikschool. Zij hebben een ribboot waar wij gebruik van mogen maken.  Vanaf Las Galletas en van San Juan nemen we de boot en oefenen we ook nog eens onze backroll vanaf de boot en zien we nog meer verschillende duikstekken op Tenerife.

Bij Tabaiba duiken we voor het eerst naar 30 meter diep en laat onze instructeur zien wat dat doet met een colaflesje. Eenmaal zo diep in het water is er zoveel druk dat het colaflesje zo plat is als een pannenkoek en door dat water rood licht absorbeert is het rode etiket zwart geworden.
We maken bij Tabaiba ook onze eerste duik naar een wrak. We zien andere mensen het wrak in gaan, maar wij zwemmen er voor ons brevet alleen nog maar heen en kijken of we potentiële in- en uitgangen zien.

Het duiken op Tenerife voelt voor mij niet zo spectaculair aan als duiken in Costa Rica qua dieren die we onder water zien. Alhoewel de gigantische pijlstaartroggen, de zeekatten, octopussen, de kleine zeeslakjes en niet te vergeten het zeepaardje toch echt fantastisch zijn om te zien. Door de vele duiken die we hebben gemaakt bij de verschillende duikstekken bij Tenerife krijgen we een uitgebreid beeld van Tenerife onder water. Het eiland erboven kunnen we een andere keer nog eens gaan bekijken!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.