Een backpack kopen

geschreven door Jiska op

Een ding wat je niet kan missen wanneer je gaat backpacken is natuurlijk een backpack. Tijdens je reis loop je er vaak mee, dus het is fijn als deze lekker zit.  Een backpack kopen vraagt dus wel wat aandacht. Lees vandaag waar wij op letten toen wij onze backpack gingen kopen.

Het is handig om van te voren na te denken welke mogelijkheden je backpack moet hebben. Maak hier een lijstje van, zodat je alle criteria langs kan gaan wanneer je in een winkel bent. Wij hadden de volgende criteria opgesteld voor onze backpacks:

  • We wilden graag dat onze backpacks aan de voorkant open konden, zodat we makkelijk spullen uit de tassen konden halen. Je hoeft dan niet helemaal van bovenaf te gaan graaien in je tas naar dat ene kledingstuk. Met een opening aan de voorkant kun je makkelijk je backpack op de grond neerleggen en alles eruit halen wat je nodig hebt.
  • We vonden het fijn als er een regenhoes bij onze backpack zat. Wanneer je dan in de regen loopt, kun je snel je regenhoes over je tas doen en blijven je spullen in de tas lekker droog.
  • Omdat we een lange tijd op reis gingen en we verschillende seizoenen zouden mee maken, moesten onze backpacks genoeg inhoud hebben. Daarom wilden we beiden minimaal een backpack van 65 liter.
  • We wilden beide een backpack kopen die meerdere jaren mee gaat, omdat we hem vaker willen gebruiken dan alleen tijdens onze ‘grote’ reis. Daarom letten we in de winkel op de A en de B merken. Je kunt beter een duurdere backpack kopen die langer mee gaat, dan een goedkope backpack die snel kapot gaat.
  • Het is ook handig om een travelbag voor je backpack te kopen. Je kunt je backpack dan goed en veilig afsluiten wanneer je gaat vliegen.

Met dit lijstje zijn we heel wat keren naar outdoor winkels geweest. De tips bij ons eerste bezoek aan een winkel was om vooral te proberen; hebben we onwijs veel backpacks op gehad. Je kunt de backpacks vaak verstellen en meestal liggen er ook gewichten in de winkel, zodat je de backpack ook met gewicht kan passen. Ideaal om dus echt te voelen of hij goed zit. Bij de backpack die ik uiteindelijk heb gekocht, voelde ik echt meteen dat deze tas echt goed op mijn rug zat. Het is dus zeer de moeite waard om veel backpacks te passen en diegene te kopen die echt goed zit.

We waren al ruim op tijd begonnen met het passen van verschillende backpacks, zodat we kortingen konden mee pikken als die er waren. En dat kwam nog goed uit ook! Zo heeft Pim (al een tijd voordat we weg gingen) een backpack in de uitverkoop gekocht voor €100-, en kocht ik mijn backpack met korting voor €160-,. Pim kocht een Vaude Astra 65 + 10 inclusief een regenhoes en ik kocht een Osprey Arial 65. Er zat bij mijn backpack helaas geen regenhoes, maar hij zat zo lekker dat ik toch voor deze tas ging. Ik heb daarnaast een hoes gekocht die en waterbestendig is en als travelbag fungeert.

We hebben 9,5 maand met onze backpacks gereisd en toen we thuiskwamen gingen we vrolijk verder met backpacken. Onze tassen zijn ons zeer goed bevallen tijdens onze reizen die we hebben gemaakt, dus alle voorbereiding die we hebben gedaan zijn zeer de moeite waard geweest.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.