Een bezoek aan Porto

geschreven door Jiska op

We rijden vanaf Spanje de grens over naar Portugal. Onze eerste echte stop in Portugal is in de noordelijke stad Porto. Pim vliegt vanaf hier voor een aantal dagen terug naar Nederland en ik breng een bezoek aan Porto samen met mijn ouders. Zij zijn met de camper in drie dagen vanaf Nederland naar Porto gereden.

Camping ten zuiden van Porto

Onze uitvalsbasis voor een bezoek aan Porto is Camping Salgueiros. Een prima camping dichtbij het strand en op fietsafstand van de stad. We bezoeken Porto in de herfst dus we hebben niet gegarandeerd goed weer. Dit merken we al snel bij aankomst. We zien de buien over zee aan komen. Toch vinden we het een fijne plek om makkelijk en goedkoop (ongeveer €8,- per nacht voor twee personen) een bezoek aan Porto te brengen.

Op de fiets naar Porto

Tussen de buien door fietsen we over een prachtig fietspad naar Porto. We komen langs de haven van Porto door het gezellige wijkje Vila Nova de Gaia waar ook in de herfst de was tussen de buien door buiten wordt opgehangen naast het algemene washok. In dit wijkje zitten ook veel restaurantjes waar de vis vers voor je wordt gebakken op de BBQ. Op de parkeerplaats in de haven kun je ook prima overnachten op de camperplek met een mooi uitzicht!
Bij Ponte Luis I steken we de brug over en zijn we in het oude centrum van Porto. Vanaf hier lopen we makkelijk het centrum in.

Ponte Luis I

Natuurlijk maken we een wandelingetje over de hoogste verdieping van de Ponte Luis I. Een brug die uit twee verdiepingen bestaat. We kwamen de stad binnen via de onderste verdieping. Op de bovenste verdieping wandelen we naast een trambaan en hebben we mooi uitzicht over de Douro, de rivier die door Porto stroomt, en het oude centrum van Porto.

Gebouwen in Porto

Er zijn verschillende kerken in Porto waarvan we er een aantal bezoeken. Ze zijn aan de buitenkant mooi versierd, zoals trouwens ook veel huizen in Porto. De huizen zijn vaak kleurrijk en betegeld wat een gezellige sfeer geeft!
Daarnaast zijn er ook veel mooie oude gebouwen waar we langslopen tijdens ons bezoek aan Porto. Een bijzonder mooi gebouw is de Livraria Lello. Dit mooie pand is een boekhandel en heeft een prachtige wenteltrap en een versierde binnenkant. We betalen ieder €5,- entree en bekijken de boekhandel van binnen. Bij aankoop van een boek krijgen we €5,- korting met ons ticket.
We komen de Urban markt tegen, waar kleine bedrijfjes hun zelfgemaakte spullen verkopen, zoals sieraden, T-shirt, sokken etc. Erg leuk om even rond te kijken.

Lunchen in Porto

Er zijn heel veel plekjes waar je kan lunchen in Porto. Zo vind je aan de boulevard verschillende eettentjes, die wel wat prijzig zijn. Het kan hier overigens wel erg gezellig zijn met mooi weer en straatmuzikanten. Wij zijn op zoek naar een restaurant voor locals en die vinden we in de kleinere straatjes, weg van de boulevard. We eten een dagmenu voor €6,- per persoon. We genieten van een soepje vooraf, heerlijke verse vis als hoofdgerecht, een stuk meloen als toetje en nog een thee! Met drie personen rekenen we €26,90 af!! Echt een aanrader om op zoek te gaan naar deze tentjes.

Port in Porto

En wat is Porto zonder Port? Volgens mijn moeder niks, dus natuurlijk brengen we nog een bezoekje aan een Port proeverij. Aan de zuidkant van Ponte Luis I zijn vele Port proeverijen te vinden. Je kunt er een rondleiding nemen of alleen even komen proeven om daarna natuurlijk met een flesje weg te gaan!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

  Joke
  11 nov 2019

  Ik geef je moeder groot gelijk!😉🍷leuk verslag over de stad. Veel plezier.

  Carsten
  18 nov 2019

  Wij vonden Porto zelfs een leukere / sfeervollere stad dan Lissabon (maar ook het bezoeken waard).

  Carla
  28 apr 2023

  Is de camping goed te bereiken met de camper? Geen kleine straatjes of smalle wegen?

   29 apr 2023

   Hoi Carla, toen wij er waren was de camping zeker goed te bereiken! Veel plezier!!

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.