Een dag op de Faeröer eilanden

geschreven door Pim op

We worden wakker en vragen ons weer af of de zon eigenlijk wel onder is gegaan. De medereizigers op de camping in Tórshavn, die we door de lange bootreis bijna allemaal van gezicht of auto kennen, maken zich echter allemaal al op voor een nieuwe dag. Het is druilerig weer, maar tussen de wolken door verschijnen soms onwerkelijk groene hellingen. Het is zomaar een dag op de Faeröer eilanden. Voor ons de eerste waarop we op verkenning uit kunnen gaan.

De eerste stop is de heliport, waar we locals treffen die een betere reden hebben om een stukje met de helikopter te vliegen; ze proberen thuis te komen. Door mist zijn alle vluchten voor vandaag gecanceled. We maken een praatje en besluiten een nieuwe boeking te doen op een andere dag.

Met een kaart van de stad navigeren we in de camper naar de andere kant van de stad. Die kaart is bijna onnodig, het is voor ons gevoel nauwelijks 5 straten verder. Tórshavn is niet voor niks de kleinste hoofdstad van de wereld. Het winkelcentrum SMS is groot genoeg voor ons. We doen inkopen voor de komende dagen en sturen daarna de stad uit, op weg naar Eysturoy, één van de eilanden die via bruggen of tunnels aangesloten zijn op Streymoy, het eiland waarop Tórshavn ligt.

Via verlaten bergwegen sturen we richting het noorden om aan te komen in Gjógv, een klein dorpje aan de kust met weinig meer dan 50 huizen, een kerkje en een camping. De natuurlijke haven, tussen twee kliffen, is een bezienswaardigheid die de moeite waard is. De wandeling op de kliffen is echter moeilijk te overtreffen.

Binnen een kwartier spotten we de eerste papegaaiduiker, of puffin, die langs de kliffen scheert met een onmiskenbare vlucht. Even later vinden een groepje dat zich genesteld heeft op de graspollen die de toppen van de kliffen bedekken. We genieten een tijd van de grappige vogels die af en aan vliegen.

De wandeling leidt verder omhoog door een schapenweide tot, nadat het hoogste punt gepasseerd is met mooi uitzicht over het dorp en dal, ook het hekwerk langs de klif ophoudt. Met een machtig uitzicht staan we op het randje van de begroeide rotsen, genietend van de grootsheid van de natuur.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

    16 jul 2015

    Ziet er goed uit!
    Zo te zien gedraagt de camper zich ook als een zonnetje.
    Hafa gaman (have fun).

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.