Een jaar reizen en een gelukkig Nieuwjaar

geschreven door Pim op

De jaarwisseling valt halverwege onze reis door Europa en Afrika en we blikken weer eens terug op hoe het jaar verliep. Van klussen aan een bus en de reis naar het noorden in Shetland tot het zuiden in Marokko, het lijkt niet op te kunnen!

Het jaar begon even na een nieuwe aankoop, die voor ons de start van de nieuwe grote reis al symboliseerde: een busje. Het duurde even voordat we die klaar hadden voor het avontuur, maar er was geen haast. Halverwege februari hadden we de ideeën wel klaarliggen, helemaal op maat, maar was er nog weinig verandering zichtbaar aan het busje. Behalve dat de inbouw van de elektricien die het busje vóór ons bezat eruit was. Dat bood ruimte. Met een camping matrasje sliepen we een nachtje op de koude vloer van de camper.

Ik reisde naar Frankrijk en Jiska vloog naar Houston en met meer leuke dingen in ons leven werd het al snel mei voor de inbouw van de camper goed vorm kreeg. Er bleven nog wel wat dingen te doen, maar langzaamaan kwamen in steeds meer weekenden plannen in de agenda om er met de camper op uit te gaan, al was het maar om te kijken of het een beetje beviel. Het lijstje met dingen-die-ook-handig-zijn werd nog steeds langer, maar lekker weer en de ervaring die we gaandeweg opdeden maakte het werk wat makkelijker en de beloning duidelijker.

In juni namen we de camper écht in gebruik. Hoe beter dan op een gezellig familieweekend in Drenthe, direct gevolgd door een rit naar Frankrijk, waar Pim de camper voor het eerst voor wat langer gebruikte op de binnenplaats van Les Noyers. De bus bewees zich als een camper en ook de nieuwe aankoop van een opvouwbare kano kwam op de Allier gelijk van pas. Waren we er dan al helemaal klaar voor? Nee, er waren nog een hoop kleine klusjes aan de camper en voorbereidingen voor de lange reis te doen, die de maand voor vertrek om deden vliegen.

De rest van het jaar heb je mee kunnen lezen. We maakten een droom waar in Schotland en spontaan nog één in Shetland. De camper bleek te klein in de regen, maar we genóten van het buitenleven. Onze verhalen vonden weer lezers en er ontstonden nieuwe samenwerkingen, terwijl mijn werk eigenlijk gewoon doorging. Aan het eind van de zomer kwamen we nog eens langs huis, waarna we de zon achterna gingen door Frankrijk en Spanje, op Tenerife en in Portugal, met wisselend succes maar desondanks gelukkig met de gezelligheid van familie en vrienden die ons kwamen bezoeken en/of ook aan het reizen waren.

De vraag die dit jaar rijst is: hoe doen we dat toch? Als je het voor jezelf vraagt, kunnen we je alleen een spiegel voorhouden. Moet niet de vraag zijn hoe je dat zelf gaat doen? Misschien gelijk een goed voornemen? Voor onszelf blijft het een terugkerende vraag, voor nu en de toekomst. We proberen telkens te doen wat we zelf graag willen, goed lijkt en goed voelt. Soms betekent dat even écht samen zijn. Soms is het belangrijk om er anderen bij te hebben waar we van kunnen leren. Soms gaat het even wat minder en vaker beter. Het lukt gaandeweg aardig om een leven vorm te geven waarin we ons fit, gezond, nuttig en dan ook gelukkig voelen. Dat gunnen we iedereen; een gelukkig Nieuwjaar!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

    Nienke
    31 dec 2019

    😘

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.