Een nieuw hoofdstuk van eindeloos reizen

Roadtrip door het Atlasgebergte
Reis Marokko (voorjaar 2017)

geschreven door Pim op

Als je hier onze recente berichten leest, sla je het boek van onze eindeloze reisverhalen middenin open. De reisverhalen begonnen in 2013 met een klein jaar lang reizen door Azië en Oceanië. Sindsdien bleven we reizen en kwam er vanalles op ons pad. Je treft ons nu vlak voor een nieuw hoofdstuk. Binnenkort zijn we allebei vrij om te gaan en staan waar we willen. Eindeloos reizen begint zichzelf echt waar te maken!

Een reis van duizend mijl begint bij de eerste stap, is een gezegde dat populair is geworden onder reizigers. Alle stappen daarna blijken minstens zo belangrijk om te komen waar we nu staan: vóór een reis die vooralsnog eigenlijk geen eind hoeft te kennen. Met elke stap zijn we dichterbij de droom gekomen die we de komende tijd willen gaan leven: een echt locatie onafhankelijk bestaan.

Er ging meer dan 6 jaar overheen om zover te komen. Ik begon met een eigen bedrijfje en verkende de mogelijkheden om onderweg te werken met reizen in een campertje dat tot de verbeelding sprak. Een reis van 6 weken naar Marokko was de vuurproef, die liet zien dat er wel wat mogelijk was. Gestaag bouwden we dat uit totdat bijna alle schoolvakanties wel benut werden voor mooie reizen, eventueel met wat werk – dat bleek geen probleem.

Die schoolvakanties werden natuurlijk zo wel al snel te kort, te infrequent of te druk met andere reizigers 😊. Daarom maakten we van 2019 tot in 2020 tijd vrij voor een jaar reizen met een camper, van Shetland tot Marokko, en natuurlijk kwamen er ook andere dingen op ons pad die net zo goed interessant en leuk waren, waarmee we vakanties konden vullen. De droom kreeg zo steeds duidelijker vorm en kwam echt dichtbij toen ook Jiska werk vond dat niet op een vaste plek uitgevoerd hoeft te worden.

Het blijft voor ons bijzonder om te zien hoe we langzaamaan en door zorgvuldig kiezen ons leven allerlei wendingen kunnen geven, langs, overheen of mee met wendingen die zichzelf aandienen. Zo blijven er mooie belevenissen op ons pad komen! Je gaat er hier de komende tijd vast wat van terugzien, want waarheen de volgende reis gaat..? Dat weten we zelf ook nog niet.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

    Gonda
    29 mei 2022

    Mooie vooruitzichten en bijzonder om een vrij leven te kunnen oppakken. Plezier met het avontuurlijke bestaan.
    Liefs Gonda

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.