Een paar dagen in park Loire-Anjou-Touraine

geschreven door Jiska op

We verlaten het park La Brenne om een paar dagen in het park Loire-Anjou-Touraine door te brengen. Het regionale park waar de Loire door heen stroomt ten zuidwesten van Tours.

We zijn al een paar keer eerder door het park Loire-Anjou-Touraine gereden en de leuke dorpjes en de mooie weg langs de Loire spreken ons erg aan. Nu nemen we wat langer de tijd.

Fietsen langs de Loire

Op de site van het park zien we dat ook hier verschillende fietsroutes zijn. Na een nachtje langs een boerenweggetje te hebben geslapen parkeren we de camper in Bréhémont. Hier starten een aantal fietsroutes. Met een stokbrood van de plaatselijke bakker stappen we op de fiets en volgen route 20. We volgen de Loire naar het westen en rijden richting het dorpje Rivarennes. Het is erg rustig op de weg wat het fietsen heerlijk maakt.

Net voor het eindpunt van route 20 pakken we route 19 op. We volgen de Loire nu stroomopwaarts tot aan La Chapelle aux Naux. Een aantal zonnebloemvelden staan in deze tijd al prachtig in bloei! Via kronkelende fietspaadjes komen we weer terug in Bréhémont.

Met de auto zakken we de Loire verder af. We hebben af en toe mooie uitzichten over de brede rivier en kijken ietwat jaloers naar kanoërs die we op het water zien. Hier kunnen we nog wel eens terugkomen met onze eigen kano. De pittoreske dorpjes, met de leuke bootjes aan de waterkant, waar we doorheen rijden zien er gezellig uit. En een mooi voordeel van reizen in deze tijd is dat het niet zo druk is.

Uitzichtspunt Candes Saint-Martin

We parkeren de auto aan het einde van de dag op het grote grasveld bij het uitzichtspunt Candes Saint-Martin, de plek waar de rivier de Loire en de Vienne samenkomen. Naast wat dagjesmensen is het er erg rustig. Een avondwandeling langs de Loire in het dorpje Candes-Saint-Martin leert ons nog wat over de flora en fauna die hier te vinden zijn en we genieten van een mooie zonsondergang.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.