Een paar maanden in Nederland

geschreven door Pim op

Het gevoel van vrijheid dat zo hoort bij reizen houden we nog even vast. In Drenthe lukte dat alweer aardig, al verbleven we daar het langst op één plek. Omdat we een paar maanden in Nederland verbleven, bezochten we weer verschillende mooie plekken in ons eigen land.

Omgeving Schoonoord

Van hunebedden tot schitterende meertjes, uitgestrekte bossen en mooie moerassen; Drenthe en Overijssel hebben veel te bieden voor natuurliefhebbers. We wandelden veel, fietsten heerlijk en genoten, misschien wel het meest, van een paar kanotochten. We slingerden een mooi stuk over de Hunze, van De Groeve tot Spijkerboor en bekeken ook Giethoorn vanaf het water, op een relatief rustige dag.

Erfgoed Bossem en Lattrop

We troffen het met een gepland bezoek aan Overijssel in een uithoek van het land waar we anders niet zomaar zouden komen. Dicht tegen de Duitse grens bij Lattrop verbleven we op het Erfgoed Bossem. Ook hier konden we lekker buiten leven. We beoordeelden het riviertje De Dinkel op mogelijkheden om te kanoën en al zijn die er zeker, de aanwezigheid van waterbeheer maakte een fijne rondtocht een te grote opgave. Wel wandelden we er heerlijk langs en het was daarom geen ramp dat het daarbij bleef.

Den Haag strand

Terug op ons eigen stekkie bood het strand een welkome afwisseling in contrast met het binnenland van Nederland, want de kust lonkt altijd weer. Ook om te ontsnappen aan de stad is het strand welgelegen. Het weer werkte mee en we konden de perfecte combinatie maken met een zonnig dagje surfen. Daarna volgden er nog een serie heerlijke zonnige, maar golfloze, dagen, waar we op het zand van konden genieten.

Natuurcamping de Altena in het Hulkesteinse bos

Toch waren we als vanzelf weer meer binnen in huis en dat begon ons al snel weer een beetje tegen te staan. We zochten zodra het kon een camping uit en kwamen zo in Flevoland op natuurkampeerterrein de Altena in het Hulkesteinse bos, niet te verwarren met de nabijgelegen naturistencamping. We verbaasden ons over de vele ruime velden waar plek genoeg is voor veel natuurliefhebbers. Het was er beslist niet druk. In de omgeving konden we lange wandelingen maken zonder veel mensen tegen te komen. Aan de rand van het bos keken we uit over het Nijkerkerknauw, bij gelegenheid samen met wat naakte en wellicht bij toeval uitsluitend mannen die daar het naaktstrand gebruikten.

Kortenhoefse plassen

We hadden een mooie dag op het water bij de Kortenhoefse plassen. Met onze eigen kano volgende we een prachtige route van Natuurmonumenten waar op grote delen alleen kanoërs mochten komen. We genoten van de rust, de vele waterlelies en de groene natuur!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.