Een week meereizen met een huurcamper van Indie campers

huurcamper van Indie Campers

geschreven door Pim op

Het is alweer even geleden dat we met zus, zwager en nichtje een weekje door Baskenland reizen, op een roadtrip. Wij in onze camper, zij in een huurcamper van Indie campers. Zo kunnen we meekijken en wat ervaringen met een huurcamper van Indie Campers opdoen. Dat we ons eigen busje ernaast hebben, geeft gelijk een helder contrast.

De huurcamper van Indie Campers betreft het model ‘Sporty‘, een Fiat Ducato met camper inbouw en een leuke wrap (bestickering) op de buitenkant. Bij het ophalen krijgen we de werking van de camper uitgelegd, van het vullen van de watertank tot het lozen van afvalwater en het in- en uitschuiven/klappen van de bedden. Veel accessoires kunnen/moeten worden bij gehuurd, maar er is een kinderzitje en een tafeltje voor binnen en zelfs een buitendouche in de achterbak. De schade aan de camper wordt vlot genoteerd en we kunnen op pad.

We reizen in de herfstvakantie, en het weer is ook in die stemming. Het is wisselvallig, maar in termen van dagen; de ene dag is het droog, de ander regent het onophoudelijk. Het gemak van een camper versus kamperen in een tent is snel duidelijk: het is fijn dat we in de auto droog blijven. Wel krijgen we snel last van condens en is de hele dag in een klein busje zitten niet ideaal. De ervaring met de huurcamper van Indie Campers is dat deze meer ruimte biedt. Voldoende voor 4 volwassenen én kind.

Deze ruimte in de huurcamper van Indie Campers komt vooral voort uit de breedte van de bus, die meer dan een meter breder is dan onze Toyota HiAce camper. Daarbij wordt door de draaibare stoelen de lengte van de bus ook beter gebruikt. Bovendien geeft de bus een veel ruimtelijker gevoel door het feit dat een volwassen persoon comfortabel kan staan in de 2,75 meter hoge bus. Met die hoogte is er zelfs plek voor een tweede volledig tweepersoonsbed, al moet je wel een beetje lenig zijn om erin te komen. Met de hoogte is het wel oppassen op de weg, al treffen we maar één viaduct waar we voor moeten omrijden.

Voor wie het vanlife eens wil proberen, blijken de eerste ervaringen met een huurcamper van Indie Campers goed. Zoals wij het zien is de ‘Sporty’ camper een goed instapmodel. De ruimte in de huurcamper van Indie Campers maakt het opbergen van spullen wat makkelijker en het leven in de camper wat aangenamer. De omvang van de bus maakt het niet te moeilijk om te besturen. En, niet onbelangrijk, met de aankleding van de bus steel je de show. Dat is leuk als je weer thuis de foto’s van een mooie roadtrip terugkijkt!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.