Een weekje in Houston en omgeving

Houston en omgeving

geschreven door Jiska op

Eind februari was ik een weekje in Houston en omgeving om een vriendin op te zoeken. Afgelopen zomer waren we er ook een aantal dagen op doorreis naar Costa Rica. Toen bezochten we veel dingen in Houston zelf en hebben we de tips voor Houston op een rijtje gezet. Dit keer bezocht ik ook wat meer de omgeving van Houston en heb ik de rodeo meegemaakt.

San Antonio

Op ongeveer drie uur rijden vanaf Houston ligt de stad San Antonio. De meest toeristische activiteit is hier de River Walk. In het centrum van San Antonio kun je (met veel andere mensen) langs een kleine heldere rivier wandelen. Langs de rivier zijn talloze restaurantjes waar je lekker wat kunt drinken en eten en leuk uitzicht kan hebben op de rivier en de kleine bruggetjes. Wil je liever niet wandelen, dan kun je de rivier ook per boot ontdekken.
In San Antonio is gevochten om de onafhankelijkheid van Texas en deze geschiedenis kun je lezen en zien in The Alamo, waar je gratis naar binnen kan.
Wil je liever de drukte van de Riverwalk ontlopen dan is het leuk om een bezoekje te brengen aan de historische wijk King William. Je vindt hier veel historische gebouwen, maar er zijn ook hele leuke eettentjes, zoals Madhatters Tea House & Cafe.

Guadelope River State Park

Wanneer je een weekendje in de buurt van San Antonio bent, kun je ook lekker van de natuur genieten in Guadalupe River State park. Door dit park stroomt de heldere Guadalupe rivier die zijn weg heeft gesleten waardoor er mooie oevers zijn ontstaan. Je kunt lekker aan de rivier zitten en bijvoorbeeld picknicken, maar je kunt het park ook wandelend ontdekken. Bij de ingang krijg je een duidelijke kaart en de paden zijn goed gemarkeerd. Er zijn verschillende campings dus als je je tent meeneemt kun je er kamperen.

Galveston

Ten zuiden van Houston ligt de badplaats Galveston. Hier ontkom je aan het drukke stadsleven van Houston. In het centrum van Galveston vind je een winkelstraat met allerlei winkeltjes waar je strand gerelateerde spullen van kopen. Ook zijn er cafeetjes en restaurants te vinden. Er hangt hier echt een strandsfeer.
Natuurlijk kun je in Galveston ook aan het strand wandelen. Toen wij er waren, was het nogal mistig dus liepen we over de ‘boulevard’ langs het attractiepark op de pier en langs verschillende door kinderen getekende informatiebankjes over het zeeleven in de Golf van Mexico. Ook aan de boulevard kun je lekker eten, bijvoorbeeld bij Fish Tales.

Houston Livestock en Rodeo

In februari/maart vindt elk jaar de typisch Texaanse Houston Livestock en Rodeo plaats. Drie weken lang staat Houston in het teken van vee. Er zijn verschillende shows met opgepoetste koeien, er worden prijzen uitgereikt voor de mooiste koe, je kunt zien hoe koeien worden gemolken en er is een echt geboortecentrum waar je allerlei vee ter wereld ziet komen. Daarnaast vind je er typisch Texaans eten en is er een gigantische kermis. Maar natuurlijk gaat het allemaal om het avondevenement. De rodeo zelf. In het grote stadion, waar wel plek is voor 72.000 mensen, zie je de cowboys hun kunsten uithalen. Van kalven vangen, paardenraces tot op een steigerende stier zitten. Heftig om te zien, maar o zo Texaans. De avond wordt afgesloten met een concert. Er schuift een enorm podium in het midden van de arena waar de zanger optreedt. Een heel spektakel. En de avond is pas goed afgesloten met een gefrituurd stuk taart of ijs!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.