EHBO kit

geschreven door Jiska op

Belangrijk om bij je te hebben, maar waar je niet als eerst aan denkt wanneer je je tas in gaat pakken voor een reis, is een EHBO kit. Er hoeft maar iets kleins te gebeuren om hem nodig te hebben. Lees vandaag wat er in onze kit zit en hoe wij hem hebben gebruikt.

Nog in Nederland kregen we een EHBO kit van Care Plus cadeau. Een handig cadeau wanneer je met reisvoorbereidingen bezig bent. De EHBO kit is goed gevuld met pleisters, verband, handschoenen, tape, desinfecterende doekjes en meer. Het is handig om hem een keertje goed te bekijken voordat je op reis gaat. Zo zit er een grote schaar in, wat wij erg onhandig vonden. Deze hebben we dus ingewisseld voor een kleine nagelschaar. Daar zijn pleisters en verband ook prima mee te knippen.

We hebben naast de standaard spullen die al in de kit zitten, wat extra dingen toegevoegd. Zo misten we een tekentang in de kit, dus hadden we een grote en een kleine tekentang bij ons op reis. Ook hebben we een pincet erin gestopt en kochten we ORS en Loperamide voor als we reizigersdiarree zouden krijgen. Loperamide is alleen bedoeld voor een noodgeval als je bijvoorbeeld een reisdag hebt. Het is beter om geen Loperamide te gebruiken als het niet nodig is, omdat de bacterie door dit hulpmiddel niet je lichaam uit kan.
In de aanloop naar onze trekking door het Annapurna Circuit hebben we in China nog een extra paar veters in onze EHBO kit gestopt. Het zou jammer zijn als je veter op dag 3 breekt en je nog 13 dagen voor de boeg hebt.

Het is handig om een beetje bij te houden als je iets uit de EHBO kit hebt gebruikt. De pleisters en de desinfecterende doekjes raakten bij ons op een gegeven moment op en dan is het handig om nieuwe pleisters te kopen.

Onze EHBO kit neemt best wat ruimte in beslag, maar we hadden hem altijd bij ons. Tijdens het wandelen van het Annapurna Circuit en ook tijdens een drie daagse tocht door de jungle. Het is verstandig om je EHBO kit ergens op te bergen zodat je er snel bij kunt. Wij hadden hem dan ook meestal boven in onze rugzak, zodat we hem gelijk konden pakken als we er iets uit nodig hadden. Wanneer je samen op reis bent en even een aantal dagen apart van elkaar bent, is het handig om wat dingen uit de EHBO kit te verdelen. Zo was ik in Thailand met een vriendin in Pai en had ik een teek in mijn arm. Pim was met alle spullen uit de EHBO kit in Chiang Mai. Dus heel veel had ik niet aan de tekentang die we bij ons hadden. Toch maar even langs een dokter gegaan om deze eruit te laten halen.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.