Emigreren naar Costa Rica

geschreven door Pim op

We komen in Costa Rica verrassend veel Nederlanders tegen. Niet alleen vakantiegangers, ook Nederlanders die er voor hebben gekozen om te emigreren naar Costa Rica en zich er voor onbepaalde tijd gevestigd hebben. Een aantal runnen een hotel of camping. We kijken wat ze aanbieden en blijven een nachtje om een inkijkje te krijgen in hun avontuur en mee te genieten van wat ze hebben opgebouwd.

Hollands hotel in Costa Rica

Peter Hoffman – Dos Palmas Hotels
Peter zou zomaar de eerste inwoner van Costa Rica kunnen zijn die je de hand schudt. Kom je slapen in één van zijn hotels bij San José, dan haalt hij je wellicht op bij het vliegveld. Na vele reizen over heel wereld werd hij verliefd op Costa Rica en een vrouw uit het land. Samen richtten ze Dos Palmas op. Onder die naam runnen ze twee hotels. Dat is hard werken, maar Peter heeft altijd tijd voor een praatje en helpt je graag op weg in Costa Rica. Zo regelt hij ook een huurauto voor je als je wilt. Dat is prettig landen in Costa Rica!

Nederlandse duikschool in Costa Rica

Brenda en Martin van Gestel – Rich Coast Diving
We vinden Brenda in haar duikshop in Playas del Coco, een populair dorp onder buitenlanders, aan de kust in het noordwesten van Costa Rica. Samen met haar man Martin, nam ze de duikshop over in 2005. Daarbij hebben ze vier boten om de lokale duikspots te bereiken. De duikshop, Rich Coast Diving, staat aangeschreven als één van de beste van Costa Rica en trekt ook ons voor duiken in Costa Rica. Daar kan Brenda ons bij helpen. Ze weten inmiddels de weg. Met haar man is ze hier al meer dan 13 jaar, ze hebben veel duikervaring en ervaren personeel. Daarmee kunnen ze ons op de mooiste duikplekken van Costa Rica brengen.

Hotspring in de jungle van Costa Rica

Anouk werd verliefd op een Costa Ricaan tijdens een werkreis naar Costa Rica. Met haar vriend Eliseo en schoonouders heeft ze zich gevestigd in de heuvels bij Hatillo, in de buurt van Dominical, in het westen van Costa Rica. Het avontuur is nog maar net begonnen en het is gelijk hard werken. Calathea Ecolodge biedt overnachtingen in tipi tenten. Die liggen een beetje verstopt in de jungle, van de gebaande paden af, maar zijn goed bereikbaar met een 4×4. De ligging is belangrijk, want op het aangrenzende terrein van de schoonouders van Anouk zijn warmwaterbronnen. Hier kan je heerlijk badderen in de hotsprings. Wij mogen hier onze eigen tent opzetten. Anouk is ondertussen hard aan het werk om de bijzondere plek aan te prijzen aan nieuwe bezoekers. Je kan haar volgen op Instagram.

Camping aan de voet van een vulkaan

Gerard van Vuuren – El Sol Verde
Gerard wist al van jongs af aan dat Nederland niet zijn droomland is. Naast zijn werkende bestaan daar, reisde hij veel en keek altijd om zich heen naar kansen om zich elders te vestigen. Aan Costa Rica raakte hij verknocht. Zo erg dat hij zijn huis verkocht en na alles goed te overdenken de sprong waagde. Meer dan 13 jaar later rijden wij de oprit op van zijn Lodge en Campground El Sol Verde. Een prachtige groene plek in de natuurlijke omgeving dichtbij de Rincón vulkaan en in de buurt van de grote stad Liberia. Gerard is inmiddels meer Costa Ricaan dan Nederlander en kent de weg. Hij kan veel vertellen over de natuur in de omgeving en over de manier waarop het leven werkt in dit land.

Emigreren naar Costa Rica

Het verbaast ons dat we zo vaak Nederlanders treffen die hebben gekozen om te emigreren naar Costa Rica. Ze zijn vast niet de enigen die de sprong hebben gewaagd. Ken jij er meer, ben je ze tegengekomen op een reis door Costa Rica of ben je zelf naar Costa Rica geëmigreerd om in de reisbranche te gaan werken? Laat het ons weten in de reacties. We zijn benieuwd naar de verhalen!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

    Lieke van de Loo
    9 aug 2019

    Hoi Pim en Jiska, wat leuk jullie site te vinden en jullie blog te lezen. We zijn in 2006 naar Costa Rica geëmigreerd en hebben een Eco lodge aan de Pacifische kust Playa Junquillal, daar waar de schildpadden aan land komen. Mundo Milo Eco Lodge http://www.mundomilo.com. Een volgende keer als jullie in Costa Rica zijn, kom gerust een keertje kijken. Zonnige groetjes, Michiel en Lieke

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.