Eten in Cambodja

geschreven door Jiska op

Eten in Cambodja lijkt af en toe gewoon op thuis eten. Er staan verschillende pannen op een tafel. Je neemt een kijkje in de pannen en kiest wat je er lekker uit vindt zien.

We zijn nog maar net met de bus vanuit Vietnam in Cambodja gearriveerd. We zoeken een hostel in Kampot, maar hebben ook honger dus besluiten we bij het eerste restaurantje te stoppen. Een tafel vol met pannen lijkt ons een ideale lunchplek.
We zetten onze tassen neer en kijken vragend naar de bediening. Die laat ons de inhoud van de verschillende pannen zien. Leuk om zo je eten te kunnen kiezen: geen vreemde talen op een menukaart en je ziet ook al gelijk wat je krijgt. Ik kies het eten wat er op het oog het beste uitziet en ga met een goed gevuld bord aan tafel zitten.

De busrit van Phnom Penh naar Battambang wordt onderbroken voor een lunchstop waar het eten op eenzelfde manier wordt gepresenteerd. Het is een soort buffet waaruit je kan kiezen wat je lekker lijkt. Ideaal om snel even wat te kunnen eten. Ook in Siem Reap kunnen we weer kiezen voor hetzelfde concept. We kijken in de pannen en kiezen twee borden vol met wat we willen. De avond erop kiezen we maar weer eens voor wat anders, een piepklein straatrestaurantje waar in een handomdraai twee borden noodles voor ons worden bereid.

Twee dagen later zijn we allebei ziek. We moeten dichtbij de wc blijven dus zijn ongeveer de hele dag op onze kamer te vinden. We doen om de beurt spelletjes op de tablet en liggen wat in bed. Misschien hadden we toch beter echt op z’n Cambodjaans kunnen eten. Als we ons weer wat beter voelen, kiezen we even voor extra veilig eten. We zoeken een pizzeria op en genieten daar van een heerlijke pizza. Het restaurant heet Il Forno, een heerlijke pizzeria in Siem Reap. Even Westers dus.

Na twee dagen ‘normaal’ eten te hebben gegeten zijn we dat wel weer zat. Vooral omdat het Westerse eten een stuk duurder is dan het lokale eten. Met vrienden gaan we een soort fonduen. We krijgen een grote pan met een grillplaatje en een ‘grachtje’ met water aan de zijkant. We grillen lekker het vlees en koken de groenten in het water. Gelukkig valt dit Oosterse eten weer goed op onze magen en genieten we ook de volgende dagen weer van het eten in Cambodja.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.