Eten in Costa Rica

geschreven door Jiska op

In een nieuw land is het altijd leuk om het lokale eten te proeven. Natuurlijk zijn we erg benieuwd naar het eten in Costa Rica en proeven we hier het typisch Costa Ricaans eten.

Het typische eten in Costa Rica is niet heel erg gevarieerd. Bij het ontbijt eet je een mix van rijst met bonen, gebakken banaan en roerei. Met de lunch eet je casado, rijst met bonen, salade, gebakken banaan aangevuld met bijvoorbeeld kip. Dit eet je dan ook weer in de avond. Alle gerechten bestaan dus nogal uit dezelfde ingrediënten. Niet heel afwisselend, maar best lekker!

Eten in Costa Rica

Het kan per eettentje verschillen wat je precies bij de casado krijgt en hoe lekker het smaakt.
Heel veel eettentjes hebben ook Mexicaans en Westerse gerechten op de kaart staan. Meestal kun je ook friet bestellen of bijvoorbeeld een hamburger. Bij je hotel kun je vaak kiezen tussen typisch Costa Ricaans ontbijt en Westers ontbijt.
Heel veel groenten eet je niet in Costa Rica.

Fruit in Costa Rica

Daar tegenover staat dat er weer wel heel veel fruit gegeten wordt. Langs de wegen staan vaak veel fruitkraampjes waar je van alles vers kan kopen. Bijvoorbeeld lychees, ananas, watermeloen, appels en pitaja (dragon fruit)

Eten in Costa Rica

Sapjes in Costa Rica

Met al dit fruit beschikbaar zijn er in Costa Rica ook heerlijke sappen te drinken. Bij ieder eettentje zijn er meestal verschillende sappen verkrijgbaar. Het hangt een beetje van de voorraad af welke smaken ze hebben. Een mix smaak is ook altijd te bestellen en lekker! Je hebt dan vaak de keus uit een sap aangemaakt met water of melk

Wij aten altijd een Westers ontbijt, lunchte vaak wat brood uit de supermarkt of van de bakker en aten dan ‘s avonds regelmatig in een typisch Costa Ricaans eettentje. Omdat we kampeerden in Costa Rica hebben we ook vaak zelf gekookt. Dat is trouwens goed te doen! In de grote supermarkten is bijna alles wat je gewend bent te krijgen.

Eet smakelijk!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.