Eten in Hanoi

geschreven door Jiska op

Tijdens onze eerste kennismaking met Hanoi bleek al snel dat het eten zich vooral op straat afspeelt. Met beide twee rugzakken op lopen we op de straat in plaats van op de stoep vanwege alle eetmogelijkheden op de stoep.

Vrouwen met een draagstok met twee manden bananen, ananassen, appels of groente eraan kijken ons vragend aan. Wij slaan dit nog even over. Zeker wanneer ze zo’n stok op je schouder duwen om een foto uit te lokken, waarvoor je vervolgens moet betalen. Ook op de fiets proberen de Vietnamezen zoveel mogelijk eten mee te nemen om te verkopen.

Wanneer we ‘s middags of ‘s avonds op zoek gaan naar eten hebben we keus uit veel ‘restaurants’. In Hanoi is het heel normaal om je eigen ‘restaurant’ op de stoep te beginnen. Er staan veel karretjes en tafels met (stukken) kip  met daar omheen wat groenten. Je moet niet raar staan te kijken als je een kippenpoot met nagel en al op de bord krijgt. Een mooie zitplek vind je daarnaast op een 20 cm hoge kruk aan een 40 cm hoge tafel. Je eet vaak heerlijke noodlesoep of rijst met groenten en vlees. Ook worden er verschillende snacks gefrituurd.

Op de Dong Xuan Market kun je je ogen uitkijken wat betreft eten (en nog veel meer). Te beginnen bij de honderden zakken gevuld met noten, paddenstoelen en gedroogde vis. Even verderop een paar groentekramen, met aansluitend het hoogtepunt: de kikker/vis kraam waar je kan zien hoe de levende vissen en kikkers klaar gemaakt worden om in een zakje mee te gaan met de lokale bevolking. Hierover schreven we eerder in het stuk over onze eerste indruk van Hanoi.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

  Floor
  9 nov 2013

  Leuk weer even wat verhaaltjes te lezen en fimpjes te zien. Mare ik krijg maar af en toe een mailje dat jullie wat plaatsen, maar dan staan er weer heeeel veel verhaaltjes bij.

  Geniet van de visite!
  x

  Gerrit
  10 nov 2013

  Net aan de ontbijttafel weer genoten van de verhalen, fotos en filmpjes! Nog veel reisplezier.

  Karin
  11 nov 2013

  Ieeuuwww gelukkig was ik niet aan het eten toen ik de verhalen las over levende en gevilde kikkers!! Verder weer hele leuke verhaaltjes. Wat maken jullie veel mee zeg. Goed om dat inderdaad ook bij te houden in een blog. Het zou teveel zijn om allemaal na terugkomst na te vertellen. Erg leuk om mee te lezen allemaal. Doe voorzichtig in Vietnam de komende dagen met die nare berichten!! en Geniet!!

   11 nov 2013

   Thnx Kaar. Leuk! Vanmiddag schijnt er nog wat harde regen en wind te komen en hopelijk kunnen we daarna weer verder. We wachten af 🙂
   En trouwens..kikkerbillen smaken gewoon naar kip hoor 🙂

  Jolein
  5 feb 2014

  Hoi Pim en Jiska, Al een aantal maanden volg ik jullie website en geniet ik van de reis die jullie maken. Mijn vriend en ik doen hier veel inspiratie op voor de reis die wij zelf willen gaan maken. Ik heb een vraag wat betreft het visum voor Vietnam: Waar hebben jullie deze geregeld? Ik geloof dat jullie ook van Nepal naar Vietnam zijn gevlogen, iets wat wij tot nu toe ook in gedachten hebben….

  Lees meer
   5 feb 2014

   Hoi Jolein,

   Bedankt voor je reactie. Leuk om te lezen dat jullie ook gaan reizen. Ik ben benieuwd wat jullie plannen zijn.

   Wij gebruikten http://www.myvietnamvisa.com en kregen van hen de letter of approval waarmee we bij aankomst op het vliegveld in Hanoi ons visum konden kopen. Over hun betrouwbaarheid meer op http://www.lonelyplanet.com/thorntree/thread.jspa?threadID=21192652119265

   Als je nog meer vragen hebt, mail gerust!

   Jolein
   5 feb 2014

   Bedankt voor je snelle reactie Jiska! Dan weet ik even genoeg 🙂
   Wij willen minstens 8 maanden gaan reizen door Azie, waarbij we willen beginnen in China en eindigen in Indonesie. Het is grappig om te zien dat de reisroute die jullie nu aanhouden, veel lijkt op wat wij in gedachten hebben. Vandaar dat we veel aan jullie website hebben 🙂

   Geniet van jullie reis, wij sparen nog even door!

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.