Eten in Hanoi

geschreven door Jiska op

Tijdens onze eerste kennismaking met Hanoi bleek al snel dat het eten zich vooral op straat afspeelt. Met beide twee rugzakken op lopen we op de straat in plaats van op de stoep vanwege alle eetmogelijkheden op de stoep.

Vrouwen met een draagstok met twee manden bananen, ananassen, appels of groente eraan kijken ons vragend aan. Wij slaan dit nog even over. Zeker wanneer ze zo’n stok op je schouder duwen om een foto uit te lokken, waarvoor je vervolgens moet betalen. Ook op de fiets proberen de Vietnamezen zoveel mogelijk eten mee te nemen om te verkopen.

Wanneer we ‘s middags of ‘s avonds op zoek gaan naar eten hebben we keus uit veel ‘restaurants’. In Hanoi is het heel normaal om je eigen ‘restaurant’ op de stoep te beginnen. Er staan veel karretjes en tafels met (stukken) kip  met daar omheen wat groenten. Je moet niet raar staan te kijken als je een kippenpoot met nagel en al op de bord krijgt. Een mooie zitplek vind je daarnaast op een 20 cm hoge kruk aan een 40 cm hoge tafel. Je eet vaak heerlijke noodlesoep of rijst met groenten en vlees. Ook worden er verschillende snacks gefrituurd.

Op de Dong Xuan Market kun je je ogen uitkijken wat betreft eten (en nog veel meer). Te beginnen bij de honderden zakken gevuld met noten, paddenstoelen en gedroogde vis. Even verderop een paar groentekramen, met aansluitend het hoogtepunt: de kikker/vis kraam waar je kan zien hoe de levende vissen en kikkers klaar gemaakt worden om in een zakje mee te gaan met de lokale bevolking. Hierover schreven we eerder in het stuk over onze eerste indruk van Hanoi.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.