Eten in Sri Lanka

geschreven door Jiska op

Het eten in Sri Lanka is echt heerlijk. We genieten elke ochtend, middag, avond en tussendoor van al het lekkers wat er wordt gemaakt.
Sommige hostels in Sri Lanka bieden ontbijt aan bij de kamerprijs. Helaas is dit vaak een westers ontbijt. Je krijgt wat toast, een ei en jam. Veel leuker is het om voor je ontbijt de straat op te gaan. Als je dan op straat een auto met het deuntje van Für Elise hoort, moet je even naar hem zwaaien, zodat hij voor je stopt. Je kunt dan een lekkere roti kopen die gevuld is met ei, groenten of vlees.

Bij Mama Daisy thuis genieten we ‘s ochtends van kokosnoot roti, gevulde ‘kroketjes’, pannenkoeken en heerlijk fruit. Ook rijst met een mix van kokos en sambal smaakt heerlijk.

Als lunch en diner eten we graag rijst met curry. Bij de rijst krijgen we vier verschillende soorten curry’s; bietjes, aardappel, pompoen, bonen of linzen. De mensen in Sri Lanka eten dit met hun handen, maar wij scheppen met een pappadum (soort kroepoek) het eten van ons bord. Een ander lekker gerecht is kottu. Je krijgt dan fijn gesneden roti met wat groenten, ei of vlees. Voor een wat lichtere lunch kiezen we een gevulde roti.

Vegetarische kottu

De rijst en de kottu kun je in veel restaurant krijgen, maar je kunt ze ook op de stoep kopen. Het wordt voor je in plastic verpakt met daarom heen een krant.

Rijst met curry

Als tussendoortje proberen we van alles uit. Gevulde roti, een soort appelflap, een kroketje; alles wordt gevuld met curry. De ene is wat pittiger dan de ander. Voor een iets gezonder tussendoortje kopen we fruit. In veel dorpen en steden is er wel een grote fruitkraam te vinden. We genieten van heerlijke mango’s, ananassen en bananen.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.